starnieuws

Diepgaande gesprekken; Een oproep aan politici

29 Apr, 16:25
Naar de verkiezingen van 2025 lijkt de aandacht van politici voornamelijk gericht te zijn op het winnen van de gunst van de media. Interviews worden afgegeven, persmomenten worden bijgewoond, maar te midden van deze mediahype blijft een cruciale vraag onbeantwoord: hoe willen onze leiders Suriname uit de huidige crisis halen?

Als journalist ben ik bezorgd over het gebrek aan diepgang in de gesprekken met politici. Ze verschijnen in de media, maar bieden zelden concrete plannen of oplossingen voor de vele uitdagingen waarmee ons land wordt geconfronteerd. Het is tijd voor verandering.

De economische, sociale en politieke situatie van Suriname vraagt om een doordacht en coherent plan van aanpak. We kunnen het ons niet veroorloven om te blijven hangen in oppervlakkige beloften en holle retoriek. Ons land heeft behoefte aan visionaire leiders die bereid zijn om moeilijke beslissingen te nemen en een helder pad naar welvaart voor alle Surinamers uit te stippelen.

Economisch herstel is een van de grootste uitdagingen waar Suriname momenteel voor staat. De zwakke plekken van onze economie zijn blootgelegd en het is essentieel dat onze leiders een strategie ontwikkelen om de economie te stimuleren, banen te creëren en de levensstandaard van alle burgers te verbeteren.

Maar economisch herstel alleen is niet genoeg. We moeten ook de diepgewortelde problemen van corruptie, slecht bestuur en sociale ongelijkheid aanpakken. Politici moeten transparantie en verantwoordingsplicht bevorderen, en ervoor zorgen dat alle Surinamers gelijke kansen krijgen, ongeacht hun afkomst of sociale status.

Het is tijd voor politici om verder te gaan dan politieke spelletjes en daadwerkelijk leiderschap te tonen. We hebben behoefte aan concrete plannen en oplossingen, geen loze beloften en oppervlakkige retoriek. Als journalisten hebben we de verantwoordelijkheid om politici ter verantwoording te roepen en hen uit te dagen om hun visie voor Suriname te presenteren.

De verkiezingen van 2025 bieden een kans voor positieve verandering. Laten we ervoor zorgen dat we die kans grijpen en een toekomst voor Suriname creëren die gebaseerd is op solidariteit, rechtvaardigheid en welvaart voor alle Surinamers.

Laten we als journalisten onze stem gebruiken om de dringende behoefte aan diepgaande gesprekken en concrete plannen te benadrukken. Laten we ons inzetten voor een Suriname dat trots kan zijn op zijn leiders en een toekomst die helder en hoopvol is voor alle burgers.

Jerrel Harderwijk 
(Journalist)


Advertentie