starnieuws

Somohardjo blij met tot nu toe SRD 1,5 miljoen voor Gaza

14 Apr, 01:04

Opgehaalde bedragen in 4 dagen tijd voor de Palestijnse bevolking in Gaza.
Bronto Somohardjo is ingenomen met dat in slechts 4 dagen bijna SRD 1,5 miljoen is opgehaald voor de bevolking in Palestina. Tot nu toe is er geteld SRD 678.039, 6313 euro en US$ 7.397. De bijdragen van FIGS moeten nog binnenkomen en de politieke partij Pertjajah Luhur heeft SRD 200.000 toegezegd.

Somohardjo zegt dat van de 35 politieke partijen in Suriname alleen ABOP/PL een donatie heeft gedaan. Hij gaat in contact treden met de andere politieke partijen om alsnog een bijdrage te leveren. Wat hem wel bevreemd is dat van alle grote bedrijven alleen Subisco een donatie heeft gedaan. Somohardjo hoopt dat het bedrijfsleven alsnog inkomt.

Het bedrag van SRD 1,5 miljoen is een goede start. Hiermee laten Surinamers zien, in het bijzonder de moslims die goed zijn voor 20% van de  bevolking, wat neerkomt op meer dan 100.000, "dat wij onze geweten niet aan het verliezen zijn en dat eenheid macht maakt". 

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de organisaties SIS, SMA, FIGS en het Platform voor Gerechtigheid Palestina. "SRD 1,5 miljoen ophalen in 4 dagen is een geweldige prestatie en het maakt mij nog trotser om een Surinamer te zijn", zegt Somohardjo.

Advertentie