starnieuws

Rusland: Coronie met 2.500 kiezers belangrijk voor NPS

28 Apr, 01:03

NPS-partijleider Gregory Rusland feliciteert afdelingsvoorzitter Coronie, Harold Bendt. Het nieuwe bestuur is zaterdag geïnstalleerd.
De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft een nieuw afdelingsbestuur geïnstalleerd te Friendship in Coronie, onder voorzitterschap van Harold Bendt. Partijvoorzitter Gregory Rusland zei zaterdag tijdens de installatie van het afdelingsbestuur dat om een zetel te behalen bij de komende verkiezingen elke partij ongeveer 5.500 stemmen nodig heeft.  Coronie met zijn 2.500 kiezers is voor veel partijen volgens Rusland daarom niet interessant. Maar Coronie blijft heel belangrijk voor de NPS. “Ook de stemmen in Coronie. Die stemmen moeten bijdragen dat de NPS de grootste partij wordt.”

Het nieuwe afdelingsbestuur in Coronie heeft volgens Rusland daarom de belangrijke taak gehad om alle kiezers in Coronie te overhalen op de NPS te stemmen. “We moeten overal de kiezers overhalen. Dat is de verantwoordelijkheid die op uw schouders is geplaatst. Ik heb geloof in dit team en geloof dat het resultaat in Coronie veel beter zal zijn dan in 2020”, zei de politicus.

Bendt bedankte de partijleiding voor het gestelde vertrouwen in het afdelingsbestuur. Hij merkte op dat de bestuursleden “stuk voor stuk” geboren NPS’ers zijn. Bendt, die in de jaren 90, ook afdelingsvoorzitter was zei dat het geen eenvoudige job is om deel uit te maken van het bestuur. “We hebben een bijzonder moeilijke taak op ons genomen, maar we gaan die boyo bakken,” zei Bendt strijdvaardig. De afdelingsvoorzitter neemt de hamer over van  Maikel Winter, die districtscommissaris is. Winter was ook aanwezig op de bijeenkomst van de groene partij.

Dit bestuur zal volgens Bendt “beetjes bij beetjes” beginnen met het werk op het veld. “No go dok ondro a manjaboom, maar laat zien dat je bestuurslid bent van de NPS. Wees niet bang! En als mensen vragen wat de NPS voor Coronie heeft gedaan, vraag ze wie het Medisch Centrum, de ijsfabriek en de Zeedijk heft gebouwd."

Rusland zei dat A Nyun Pasi die de NPS zal inslaan ervoor zal zorgen dat de partij als de grootste uit de verkiezingen komt. “Maar zodra wij in het machtscentrum zitten, zullen alle Surinamers een plek vinden. Je hoeft niet bang te zijn als je van een andere partij bent of als je je niet bezighoudt met de politiek. Iedereen moet de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen om een bijdrage te leveren om het land tot bloei te brengen. Dat is onder andere A Nyun Pasi van de NPS".

Advertentie