starnieuws

EZ en TCT voeren project uit versterking toeristische waardeketen

19 Oct, 18:32

De minister Rishma Kuldipsingh en Dinotha Vorswijk brengen een toast uit op het project dat de toeristische waardeketens moet versterken. (Foto: EZ)
Het versterken van de toeristische waardeketen is een belangrijke stap richting economische diversificatie. “Dit project gaat verder dan alleen het aantrekken van toeristen. Het draait om het opbouwen van een solide fundament voor duurzame economische groei, innovatie en ondernemerschap. We werken samen aan een toekomst waarin toerisme een motor is voor nationale welvaart, sociale cohesie en economische groei,” zei minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bij de lancering van het project, dat gefinancierd wordt door de Wereldbank.

Het project wordt uitgevoerd door EZ in samenwerking met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Ad-interim minister Dinotha Vorswijk van TCT zei dat toerisme niet alleen economische groei genereert, maar ook een brede waaier aan industrieën ondersteunt. Ze wees op de recente inspanningen van de regering, waaronder de "Suriname Tourism Authority Act" en de "Tourism Framework Act", die bedoeld zijn om de infrastructuur en standaarden in de sector te verbeteren. “Toerisme creëert banen en draagt bij aan de bredere economie van Suriname. Het is daarom cruciaal dat we deze sector met gezamenlijke inspanningen verder ontwikkelen,” zei de minister. Haar collega van TCT, Uraiqit Ramsaran was wegens uitlandigheid niet aanwezig.

Tijdens de lancering benadrukte Karishma Mathoera, directeur Ondernemerschap van EZ, benadrukte de rol van ondernemerschap in de sector, meldt EZ. Toerisme is geen verantwoordelijkheid van slechts één ministerie, stelde Mathoera. TCT speelt een sleutelrol in het toerismebeleid, "maar laten we niet vergeten dat Economische Zaken de kracht is achter het stimuleren van de waardeketens binnen deze sector."

Het doel van dit initiatief is om de toerismesector te versterken door een uitgebreide analyse van de waardeketens, waarbij met name de micro, kleine en middelgrote ondernemingen (MKBs) worden ondersteund. Deze bedrijven zullen de kans krijgen om in te spelen op de vraag van internationale en binnenlandse markten, wat cruciaal is voor het aantrekken van meer bezoekers en het stimuleren van verdere economische groei.

De cruciale samenwerking tussen het ministerie van EZ en TCT, ziet de regering dit project als een katalysator voor positieve verandering in de toerismesector. Vertegenwoordiger van Suriname Hospitality and Tourism Association, Dinesh Ramlal, benadrukte dat hij met dit project hoopt op verbeteringen in de regelgeving en standaarden van de toerismesector in Suriname. De lancering van dit project markeert volgens hem het begin van een gezamenlijke reis naar een sterkere toerismesector, die niet alleen economische kansen creëert, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst voor alle Surinamers.

Advertentie

Saturday 19 October
Friday 18 October
Thursday 17 October