starnieuws

Naambord scholencomplex Brokopondo onthuld

19 Oct, 12:26

Middelbare scholieren uit Brokopondo hoeven straks niet meer af te reizen naar Paramaribo. De bouwkosten zijn geraamd op US$ 1 miljoen. (Foto: Semif)
Het naambord voor de bouw van een scholencomplex voor middelbare scholieren in Brokopondo is vrijdag onthuld. De moderne school, met een capaciteit voor ruim 400 studenten, zal niet alleen educatieve kansen bieden, maar ook de gemeenschap versterken door werkgelegenheid te creëren en de economische vooruitzichten te verbeteren. De scholieren hoeven na de realisatie van het scholencomplex niet meer naar Paramaribo afreizen voor voortgezet onderwijs.

Het scholencomplex omvat diverse faciliteiten, waaronder een schoolgebouw, sportveld, sportzaal, studentenhuis, onderwijzerswoningen, een directiewoning en een kantine. Dit complete pakket zal de scholieren en het personeel een inspirerende en ondersteunende leeromgeving bieden. De bijkans 16 hectare grond waarop de school gebouwd zal worden, is beschikbaar gesteld door het traditioneel gezag van Brokopondo en in gebruik gegeven aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). 

De oprichting van de school is het resultaat van een samenwerking tussen Rosebel Gold Mines N.V. en de traditionele gezagdragers van Brokopondo, met de volledige ondersteuning van de districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon. Het MinOWC zal een specifieke beheerstructuur instellen die verantwoordelijk zal zijn voor het dagelijks beheer en de coördinatie van het scholencomplex.
 
De bouwkosten zijn geraamd op minimaal één miljoen Amerikaanse dollars. Dit totaal omvat uitsluitend de bouwkosten van de faciliteiten. De kosten voor het sleutelklaar opleveren van het scholencomplex worden momenteel nader onderzocht. De financiering voor de bouw van deze school is mogelijk gemaakt door de Stichting Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif) en de Stichting Rosebel Community Fund (RCF). Beide stichtingen ontvangen fondsen van Rosebel Gold Mines N.V. voor het financieren van gemeenschapsprojecten en milieuvriendelijke initiatieven in Suriname, meldt Semif. 

Advertentie

Saturday 19 October
Friday 18 October
Thursday 17 October