starnieuws

Jongeren verwelkomen EBS generator in Albina

22 Sep, 00:00

De 'youth van Albina' is de kostbare vracht gaan opwachten bij de rotonde van Albina. Daar is er een 'big up' gegeven aan president Chan Santokhi en 'Kadensi nanga en crew.'
"Un fen' a machine, un fen a machine oh!" roept een man vanuit een rijdende auto. Een colonne begeleidt toeterend een vrachtwagen met daarop een generator van EBS, bestemd om het stroomprobleem van Albina op te lossen. Leo Brunswijk, CEO van EBS, is er persoonlijk bij; hij reed voor de vrachtwagen uit. Maar hij krijgt geen 'grani' voor 'het brengen van de machine.' De groep mannen, die vorige week fel heeft geprotesteerd om aandacht te krijgen voor het stroomprobleem, is resoluut: "Dies a no wan ABOP sani! A no politiek. Na den youth feti f'en. Now a machine doro!"

Demonstranten, onder leiding van de artiest Kadensi, hebben enkele dagen geleden een gesprek gehad met president Chan Santokhi. Hij had beloofd dat het probleem in enkele dagen opgelost zou worden. Zaterdag is een machine vanuit Paramaribo naar het grensdistrict vervoerd. "ABOP wil dat claimen, ze willen de eer naar zich trekken," deelt Kadensi aan Starnieuws mee. "Maar dit is het resultaat van het gesprek van de president. Terwijl we daar zaten heeft hij gebeld om een machine voor ons te regelen. Het zou gisteren al komen maar ik heb begrepen dat Leo Brunswijk het heeft gedwarsboomd."

Algemeen directeur van EBS, Leo Brunswijk, heeft de vracht begeleid naar Albina.

Assembleelid Genevievre Jordan (ABOP) heeft via Facebook video's gedeeld van de vracht op het moment deze vanuit Paramaribo vertrok. Ze maakte wereldkundig: "Generator bestemd voor Albina. Thanks Directeur EBS. LEO BRUNSWIJK. We werken keihard voor onze mensen!"

De 'youth van Albina' is de kostbare vracht gaan opwachten bij de rotonde van Albina. Daar is er een 'big up' gegeven aan president Santokhi en 'Kadensi nanga en crew.' Toen de generator er was is er een kleine chaos ontstaan. Voor even was het verkeer opgehouden. Brunswijk die voor de vrachtwagen uitreed is duidelijk gemaakt dat hij niet met de eer gaat strijken.

De 'youth' heeft de generator in colonne begeleid tot de eindbestemming bij de EBS onderstation. De levering is vanaf de rotonde 'live' uitgezonden. De hele route is duidelijk gemaakt dat het niet om politiek gaat. Soms vielen er ook krachttermen. Op bestemming aangekomen stonden er enkele propagandisten/ABOPpers te wachten. Een man met een ABOP vlag heeft de kans niet gekregen om ermee te wapperen. Er werd nog eens duidelijk gemaakt dat: "A no ABOP sani dya. Na wan san fu a volk!" CEO Brunswijk heeft desondanks persoonlijk erop toegezien dat de generator is geleverd.

Advertentie

Sunday 22 September
Saturday 21 September
Friday 20 September