starnieuws

Stichting ‘Prasoro voor het kind in nood’ bespreekt problemen

26 Apr, 08:48

Minister Steven Mac Andrew in gesprek met Susan Groenfelt-Leysner en Ruth Sinkeler, bestuursleden van stichting 'Prasoro voor het kind in nood'.
De stichting ‘Prasoro voor het kind in nood’ heeft operationele problemen, omdat subsidies niet op tijd worden betaald. Een van de uitdagingen is het betalen van het minimumloon. Deze kwestie heeft het bestuur van de stichting donderdag aangekaart bij minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ).

Mac Andrew heeft toegezegd het probleem van de achterstallige subsidie onder de aandacht van de regering te zullen brengen. Hij heeft het bestuur erop gewezen, dat de Wet Minimumloon geen ruimte biedt op vrijstelling aan sociale instellingen of bepaalde sectoren. 

De bewindsman zal trachten om een meeting met het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting te arrangeren. Dan kan er gericht gesproken worden over een oplossing voor de issues over de subsidie, meldt AWJ. 

In het kader van zijn opendeurbeleid heeft de minister een vertegenwoordiging van het bestuur ontvangen. De bestuursleden Susan Groenfelt-Leysner en Ruth Sinkeler gaven een uiteenzetting van de werkzaamheden van de stichting.




Advertentie

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May