starnieuws

Proces grote bankbiljetten in ATMs ingezet; testfase

16 Apr, 00:00
Er wordt momenteel proef gedraaid met biljetten van SRD 500 en SRD 200 in twee ATMs. Het zal ongeveer drie maanden duren voor alle ATMs voorzien zijn van de nieuwe biljetten. Dit zegt de directeur van BNETS, Kenneth Hendrison, desgevraagd aan Starnieuws. Het zal dan mogelijk zijn om grotere bedragen in één keer te pinnen.

"De configuratie van de cassettes waarin het geld zit, zal gewijzigd moeten worden om de nieuwe biljetten te kunnen accepteren. De schermen zullen wij voorlopig niet wijzigen. Gekozen is voor een first in first out approach, eerst de grote biljetten, dan de kleinere", legt Hendrison uit. De aanpassing is deze week in testfase gegaan. "Verwacht wordt dat we volgende week live gaan".

Het gros van de Cashpnt ATMs draait nog op systemen van de drie grote banken. Daarin is BNETS nog afhankelijk van hen. "Met ons nieuw systeem kunnen wij beter monitoren en zijn wij uitsluitend voor cash nog afhankelijk van de banken", zegt Hendrison. Tegelijkertijd met de uitrol van het nieuwe systeem zullen de configuraties ook worden aangepast.

De transactie limieten zullen ook omhoog gaan, zodat in één keer meer kan worden gepind. "We proberen het mogelijk te maken dat in één keer SRD 8.000 kan worden opgenomen. Dit is wel afhankelijk van wat de huisbank instelt wat maximaal per dag kan worden opgenomen", zegt Hendrison.

Advertentie

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April