starnieuws

Sneeuwval: Omdat drugsmisdaad loont in Suriname!

14 Apr, 11:17
Terwijl de Sheriff President van de Republiek Suriname vertoeft in China voor het behartigen van zijn eigen en het Guyanese belang betreffende zijn brug, moeten Surinamers zich maar met winterjassen zien aan te passen aan het drastisch veranderde klimaat. Het sneeuwt in Suriname! Of jij het wel of niet wilt beamen, drugsmisdaad loont in Suriname. De politiek correcte mensen zullen zeggen dat het niet waar is, zullen wederom hun hoofd begraven in het zand om zodoende weg te kijken van de keiharde realiteit die je niet langer kunt wegmoffelen.

Februari 2024: 8.000 kg cocaïne in Spanje, 6 maart 600 kg in onze nationale carrier, een loods van de hardwerkende Surinamers in Nickerie die werd verbrand, de cocaïne ladingen verstopt in houtblokken op onze haven, de lijfwachten van de vicepresident die onlangs zijn veroordeeld voor de 478 kg, de cases van vliegtuigjes die werden begraven of de 140 pakjes verborgen in motoren aan de Uraniumstraat.

We kunnen het ook hebben over legerofficieren of officieren van justitie, de lijst is echt te lang om te noemen, maar kortom de cocaïnehandel is sinds vier jaar meer dan booming en kan ik niet langer boos worden als in gesprekken met buitenlanders Suriname wordt betiteld als zijnde een narcostaat. Hoeveel drugs wordt niet ontdekt? Hoe komt de drugs zo vrijelijk het land binnen? Wiens verkiezingscampagnes worden ermee gefinancierd? Waarom gaan grote drugsvangsten haast altijd gepaard met vormfouten?

Triest, triest, triest en nogmaals triest is het als je tot het besef komt dat de hele keten van Suriname verziekt is, dat drugscriminelen vrijelijk hun gang kunnen gaan omdat sommige delen van de rechterlijke macht via mazen en systeemfouten steeds weer de "get out of jail free" kaart aanbieden. Dat dit systeem falen doorwerkt naar de jeugd toe is al lang bekend. Als je als docent voor de klas staat en de jeugd probeert te motiveren om hun best te doen en je als antwoord krijgt, "Metter me wachti fu doro a leeftijd dat mie srefie kang long a frans se lijn", dan weet je dat we ver zijn gevallen moreel en ethisch. FIOD, FIOD!, FIOD Suriname is als versplinterde natie ver voorbij het breekpunt.

Resida Rashly

Advertentie

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April