starnieuws

Somohardjo trots op 467 geslaagden ambtenarenopleidingen

29 Sep, 23:02

Minister Bronto Somohardjo reikt diploma's uit aan de geslaagden van diverse ambtenarenopleidingen. (Foto: BiZa)
Van de 847 ambtenaren die zich hadden ingeschreven voor de verschillende ambtenarenopleidingen, hebben 467 de eindstreep gbehaald. Het gaat om 467 ambtenaren - 413 vrouwen en 54 mannen. Het studiejaar 2021-2022 van Binnenlandse Zaken (BiZa) van de afdeling Vorming & Opleiding (V&O) is met de uitreiking van de diploma’s woensdag officieel afgerond. Minister  Bronto Somohardjo en directeur Nasier Eskak van BiZa hebben de diploma's uitgereikt.

Met deze opleidingen wil het ministerie het opleidingsniveau van de ambtenaren verhogen met het perspectief om de dienstbaarheid en de dienstverlening te verbeteren. De diploma-uitreiking vond plaats in Mata Gauri. Kennis is macht, is volgens minister Somohardjo een bekende slogan die zeker van toepassing is, waarbij ambtenaren gecertificeerd worden om hun werk beter te kunnen uitvoeren. “Uw diploma is een bewijs dat aangeeft dat u een specifieke bagage aan kennis erbij heeft gekregen en die u in uw huidige baan en toekomstige carrière goed moet inzetten. Leren is meer dan ooit een vereiste voor eenieder die zich verder wil ontwikkelen in zijn of haar ambt en daarmee in het verdere leven. Leren doe je een leven lang”, gaf hij de cursisten mee.

De bewindsman gaf verder aan, dat de overheid een groot deel investeert in deze opleidingen. Daarom wordt van de ambtenaren verwacht dat zij hun functie competent, tactvol, gemotiveerd, klant- en resultaatgericht, integer, dienstbaar, effectief en efficiënt, vervullen. Minister Somohardjo feliciteerde de ambtenaren met het behaalde resultaat en wenste hen veel succes toe.

Vanwege het animo in de districten heeft het ministerie het opleidingsaanbod uitgebreid naar Commewijne, Wanica en Saramacca voor het cursusjaar 2022-2023, waarvan de registratie reeds is begonnen. BiZa-directeur Eskak benadrukt  het belang hiervan en geeft aan dat de overheid een dynamische organisatie is, waarbij de vraag naar ambtenaren die goed equipt zijn met de juiste vaardigheden en skills, groot is. “Hierdoor kan de overheid voorzien worden van competente en gekwalificeerde ambtenaren.” De directeur feliciteerde de geslaagden en bemoedigde hen om zich te blijven scholen en ontwikkelen, en geen enkel uitdaging uit de weg gaan. Want dat is echt een van de voorwaarden om dit land samen verder op te bouwen. Hij is uiteraard tevreden met het aantal cursisten dat de eindstreep heeft gehaald.

Coördinator V&O, Kavitadevi Gangadin, sprak de cursisten eveneens moed in. Volgens haar moeten ze de opgedane kennis en vaardigheden, die zij bij de diverse opleidingen hebben verworven, in de praktijk op de werkvloer toepassen. “Hierdoor kunt u een positieve en wezenlijke bijdrage leveren aan de overheidsdienstverlening naar de samenleving toe.”

 De bestgeslaagden zijn: Jhagroe Shantakumarie (Vooropleiding Surnumerair), Jankie Shannon en Chauthie Raishrie (Surnumerair), Jadi Shanice (VAA II), Semin Shannon en Abdoelrahman S (BA-I) en Dikoen A en Djojotani Rolenskie (BA-II). Alle bestgeslaagden kregen hun diploma en een presentje uitgereikt door Somohardjo.

Advertentie

Thursday 08 December
Wednesday 07 December
Tuesday 06 December