starnieuws

74 bedrijven op Bouw-, Woon- en huishoudbeurs

27 Apr, 00:01

De Bouw-, Woon- en Huishoudbeurs in het @Live Entertainmentcenter is druk bezocht op de eerste expo-dag. (Foto's: René Gompers)

Op het terrein zijn er drie modelhuizen opgezet. Het publiek kan hierdoor een goede indruk krijgen van de modellen.

Een huis is op het podium opgezet. De modelhuizen krijgen veel bekijks.

De banken zijn ook goed vertegenwoordigd op de beurs. Bij SPSP wordt 10% rente gevraagd voor een hypotheek.


De eerste dag van de 11e editie van de Bouw- Woon- en Huishoudbeurs, heeft heel veel mensen op de been gebracht. Alle drie modelhuizen zijn druk bezocht, zo ook de 7 commerciële banken die met acties op hypotheekrentes tussen de 7 en 12 procent, nieuwe klanten proberen aan te trekken. Alarminstallaties, brandblusveiligheid, ongedierte bestrijding en alles wat nog meer te maken heeft met bouwen en wonen, zal tot en met dinsdag aangeboden worden in het @Live Entertainmentcenter, meer bekend als Flamboyant Park.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft met het verplaatsen van enkele kubieke meters zand met een graafmachine, het evenement officieel geopend. "Woningbouw is een hot issue," merkte hij op. "Iedereen wil een woning hebben maar op deze beurs krijg je detailinformatie van financiering tot nieuwe bouwtechnieken. Mensen die willen bouwen of alleen een nieuwe keuken willen, doen er goed aan om de beurs te bezoeken. Ik zie ook veel innovatie, nieuwe zaken die worden geïntroduceerd. En dat is belangrijk voor het ministerie." Hij drukt de aanbieders op het hart om verder te gaan met de innovaties bij energie- en watergebruik, het efficiënt bouwen en koeling.



Aan de expo doen 74 bedrijven mee in 108 stands. Er participeren ook enkele buitenlandse bedrijven waaronder uit Guyana, Dubai en Curacao. De eerste beursdag is gratis geweest. Hoe later het werd, hoe meer mensen de plek aandeden. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de verschillende acties die alleen op de beurs geldig zijn, zoals fikse kortingen op alarmsystemen en hypotheekrentes bij de verschillende banken.



Organisator Wierash Gangaram Panday, voorzitter van Stichting Welzorg Suriname, merkt op dat de beurs nog steeds in een grote behoefte voorziet. "Bouwen is altijd duur geweest, ongeacht de (regeer)periode en de economische situatie," geeft hij aan. "Het is duur, maar niet onmogelijk. En om het te realiseren heb je informatie nodig. Vandaar de beurs, zodat men weet wat er speelt in die wereld en wat er allemaal te doen is om toch nog te kunnen bouwen. Ja, de hele wereld is duur geworden, maar het is niet onmogelijk. Anders waren de bedrijven niet hier; ze hebben iets te bieden zodat je nog kan bouwen, verbouwen of inrichten. Hij benadrukt: "Klopt; dure tijd maar geen onmogelijke tijd."

Advertentie

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May