starnieuws

Grease-actrice Olivia Newton-John is niet meer

08 Aug 2022, 17:47

Actrice en zangeres Olivia Newton-John woont op 27 januari 2018 het G'Day USA Los Angeles Gala 2018 bij in Los Angeles. Ze is vandaag overleden op haar ranch in Californië. (Foto: AP)
Olivia Newton-John, ster van Grease en multi-platina verkopende zangeres, is op 73-jarige leeftijd overleden. In een korte verklaring zei haar man John Easterling dat ze maandagochtend op haar ranch in Californië is overleden.

"Olivia is al meer dan 30 jaar een symbool van triomfen en hoop en deelt haar reis met borstkanker", aldus de verklaring. "We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze zeer moeilijke tijd."

Newton-John, actrice en zangeres, behaalde commercieel succes als countryzangeres en verkocht miljoenen platen. Maar het was haar rol als Sandy in de verfilming van Grease die haar naar wereldwijde faam katapulteerde.

Nadat in het begin van de jaren negentig de diagnose borstkanker werd gesteld, werd Newton-John een vooraanstaand pleitbezorger voor kankeronderzoek. Haar inspanningen in het veld werden erkend door koningin Elizabeth, die haar eerde met een Dame (titel binnen de ridderorde) in 2020.

John Travolta, die tegenover Newton-John speelde in Grease, schreef op Instagram dat ze "ons leven zo veel beter heeft gemaakt".

"Je impact was ongelooflijk. Ik hou zoveel van je", schreef hij. "We zullen je op de weg zien en we zullen allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag en voor altijd!"

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April