starnieuws

Open brief aan Assembleevoorzitter Bee

26 May, 04:45
Elke dag weer hoop ik dat we beseffen waarom we bezig zijn met politiek. Ik hoop dan ook, wanneer we turen naar voren, dat het meest minimale doordringt tot ons allen dat improvement van de condities van de mens het ultieme doel is. Vandaag gaat u de nieuwe Bankwet in behandeling nemen, brede lagen zijn hiervan niet op de hoogte. Vanuit het parlement zijn er veel kwade geesten de afgelopen jaren bezig geweest om activiteiten te ondersteunen die de positie van onze moederbank ondermijnd hebben.

De financiële sector als geheel heeft ook verzuimd de nodige stappen te ondernemen om de samenleving te beschermen. We hebben als maatschappij zware financiële schade opgelopen en zien het financiële landschap als een loodzware berg voor ons. Onze koopkracht is verdwenen, spaargelden en pensioenen zijn in rook opgegaan, schulden opgelopen, reserves weggesmolten, vertrouwen geruïneerd om slechts enkele van de confrontaties te noemen.

Een onderzoek door de Anton de Kom Universiteit van Suriname naar de banking sector; hoe dit allemaal ons heeft kunnen overkomen, zou een belangrijke stap zijn om de financiële pijn voor toekomstige generaties binnen het landschap zichtbaarder te maken.

Als men praat over massacommunicatie, dan leent de behandeling van deze wet in het parlement zich ervoor om dit met grotere aantallen van ons ver van tevoren besproken te hebben. In feite zouden we niet moeten delibereren over deze 2.0 Bankwet. Goede geesten twijfelen niet en weten waar ze zich aan vasthaken of misschien vastnaaien. De ruimte voor politiek is er niet!

John van Coblijn

Advertentie

Sunday 03 July
Saturday 02 July
Friday 01 July