starnieuws

Politiebericht over verkeersslachtoffer Commewijne

23 Jan, 22:13
De bromfietser Claudia Pawirowidjojo-Linger (48) is zondagmiddag aan de Commissaris Roblesweg in Commewijne tegen een losgeraakte driewielige aanhangwagen gebotst, waarna zij ter plaatse kwam te overlijden. Dit meldt de politie Public Relations.

De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam trof het verkeersslachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aan. Niet ver van de vrouw lag de 14-jarige duorijdster, haar dochter. De tiener was niet aanspreekbaar en is per ambulance vervoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat de 34-jarige pick-upbestuurder S.S., de aanhangwagen met daarop een waterscooter aan zijn pick-up had bevestigd. S.S. kwam vanuit de richting van Nieuw-Amsterdam en ging in de richting van Voorburg, terwijl de bromfietsbestuurster met haar duorijdster in de tegenovergestelde richting reed.

De aanhangwagen raakte los van de trekkerhaak en slingerde naar de andere rijhelft. Hierdoor botste de bromfietser tegen de aanhangwagen waarop de waterscooter zat.

De pick-upbestuurder die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij zal worden voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie. Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

Advertentie