starnieuws

Verdachten smokkel 2.300 kilo cocaïne gevonnist

27 Oct, 00:00
Kantonrechter Maytrie Kuldip Singh heeft op de rechtszitting van dinsdag Dharmindersingh A., Narinder R., Sharwin P., Preshand P., Arun J., Roenish A., Hemai D., Soebhan Y., Fariq Y., Farhaad Y., Parmanand R. en Shailendra O. veroordeeld voor het uitvoeren van ongeveer 2300 kilo cocaïne. De drugs werden op 8 januari 2019 onderschept.
 
Kuldip Singh heeft Dharmindersingh A., die douaneambtenaar is, gevonnist tot 17 maanden onvoorwaardelijke celstraf in het tweede kanton (de uitvoer van drugs in Paramaribo). Zij heeft hem vrijgesproken van de beschuldiging in het derde kanton (het aanwezig hebben van de drugs in Nickerie). De rechter heeft Narinder R. veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 4.000, te vervangen door vier maanden hechtenis in het tweede kanton en in het derde kanton tot 14 maanden onvoorwaardelijke celstraf. Sharwin P., Preshand P., Arun J., Roenish A., Hemai D., Soebhan Y., Fariq Y., Farhaad Y., Parmanand R. en Shailendra O. zijn gevonnist tot 17 maanden onvoorwaardelijke celstraf en een geldboete van SRD 5000, te vervangen door twee maanden hechtenis. In het derde kanton is iedereen veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar. 

Kuldip Singh gelastte gevangenneming van Parmanand R. Narinder R. is reeds in detentie. De overige tien verdachten blijven met het vonnis op vrije voeten. Verder is Oemrawsingh Import en exportbedrijf NV gevonnist tot een boete van SRD 1 miljoen en betaling daarvan binnen vijf maanden.
 
Acht containers waarin rijst en cocaïne zaten, stonden klaar voor verscheping toen de Port Control Unit de drugs ontdekte. De rijst was afkomstig van Nivash rijstpellerij, de onderneming van wijlen Nitinder Oemrawsingh. Deze verdachte werd dagen nadat de drugs was onderschept, dood aangetroffen op een strand in buurland Guyana. Deze moord is tot nu toe niet opgehelderd. 
 

Advertentie