starnieuws

Twee vrouwen aangehouden voor drugs in postpakket

26 Oct, 11:27
Mary-Jane S. (30) en Lucretia T. (20) zijn aangehouden voor het aanbieden van dozen ter verzending naar het buitenland. In deze dozen is bij controle cocaïne aangetroffen. Het gaat om twee afzonderlijke gevallen.

De vrouwen hebben in januari elk een doos ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.
Tijdens controle ontdekte de douane recherche in het postpakket van Mary-Jane S. 378 gram cocaïne. De drug zat verborgen in specerijen; terwijl in de doos aangeboden door Lucretia T. 343 gram cocaïne verborgen zat in verschillende kruiden. De drug werd in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Na uitgewerkte informatie werden de twee postverzendsters opgespoord en aangehouden door narcotica rechercheurs, meldt de politie Public Relations. Zij zijn in verzekering gesteld. Mary-Jane S. is op haar woonadres te Wanica en Lucretia T. te Latour aangehouden.

Volgens verklaring van Mary-Jean S. had zij de doos gepost voor een kennis en wist niet dat er drugs daarin zat.
Lucretia T. gaf de politie te kennen dat zij de doos in opdracht van de 35-jarige Edison P. had gepost. Edison P. werd niet aangetroffen thuis. Hij meldde zich daarna aan de afdeling Narcotica Brigade aan.


Advertentie