starnieuws

Moordverdachte voorlopig in vrijheid gesteld

29 Jul, 04:16
Mirelva O. (34), die verdacht wordt van het opzettelijk van het leven beroven van Victor Callender, is woensdag voorlopig in vrijheid gesteld. De rechter vond het niet nodig haar langer in detentie te houden.

Woensdag was de eerste behandeling van de zaak. Mirelva O. zou het slachtoffer met een balk op het hoofd, een of meer slagen hebben toegebracht. Zij zou de man met een mes hebben gestoken in de buik. Haar advocaat Maureen Nibte zegt dat de vrouw met de man in zijn woning was toen hij haar eerst had aangevallen. De vrouw was geweest om kleding te wassen thuis bij hem, omdat haar wasmachine kapot was. Zij was samen met haar baby van drie maanden en twee anderen thuis bij de man.

De man viel haar aan en spoot op een bepaald moment pepperspray in haar gezicht. De baby van Mirelva O. werd kortademig waarbij het kind naar adem snakte en heel hard huilde. Mirelva O. geeft toe dat zij het latere slachtoffer met een hout heeft geslagen op het hoofd. Hierna heeft zij hem met het mes waarmee Calender haar had aangevallen en welke op de vloer in de woonkamer lag, in een opwelling verwond in de buikstreek. Zij heeft dit gedaan nadat het latere slachtoffer met pepperspray op haar had gespoten.

Advertentie