starnieuws

Acties OBS opgeschort; staatsvervoer weer beschikbaar

29 Jul, 06:48

Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS.
De acties van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) zijn opgeschort. Dit betekent dat een groot deel van het staatsvervoer weer opgang kan komen. De overheid heeft woensdag financiële middelen overgemaakt op de rekening van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB). Op haar beurt heeft het NVB het geld gestort op de rekeningen van de OBS bushouders. Het gaat om de betaling voor de geleverde diensten van mei.

De bushouders die een rekening hebben bij de Hakrinbank kunnen gelijk over hun geld beschikken. Hierdoor kunnen zij makkelijk hun routes herstarten. Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, zegt aan Starnieuws dat de kans groot is dat niet alle bushouders donderdag zullen starten met rijden. Het duurt een paar dagen om een transactie te plegen tussen verschillende banken. Woon geeft aan dat het ook voor deze bushouders even duurt voordat zij geld hebben voor onderhoud.

De betaling van juni wordt maandag overgemaakt door de Staat. Woon merkt op dat de acties zijn opgeschort, maar niet opgeheven. Dit, omdat een ander deel van de bushouders niet over zijn geld kan beschikken. Het gaat om de groep die het verplegende personeel vervoert. “Voor hen is er geen geld gestort. Dat geld komt uit de Covid-19 pot”. Het is niet duidelijk wanneer deze middelen gestort zullen worden, omdat er wat zaken verhelderd moeten worden voor het ministerie van  Financiën & Planning.

De OBS-ondervoorzitter heeft voor de goede gang van zaken twee tot drie weken gegeven aan minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme om samen met zijn collega van Financiën & Planning een oplossing te vinden voor de bushouders. Hij hoopt dat de gemeenschap weer optimaal gebruik zal maken van het staatsvervoer.

Advertentie