starnieuws

Illegale goudwinning: 12 ton smokkelwaar in beslag genomen

28 Jul, 15:42

De Frans-Guyanese gendarmes en soldaten hebben bijna 12 ton goederen in beslag genomen die bestemd waren voor illegale goudwinning.
In de Frans-Guyanese stad Mana in de wijk Saut Sabbat heeft de politie bijna 12 ton goederen in beslag genomen. De goederen waren bedoeld voor illegale goudwinningsactiviteiten. Volgens de gendarme zijn de goederen uit Suriname gesmokkeld. Het is de op twee na grootste inbeslagname van goederen -die bestemd zijn voor illegale goudmijngebieden- door de Frans-Guyanese douane.

De talrijke goederen waren in vier ondergrondse plaatsen opgeslagen. Bij een controleoperatie door de Franse gendarmerie en het Franse leger is daarbij 12 ton aan goederen bestemd voor illegale goudwinning in beslag genomen. Om te komen bij de goederen moest worden gegraven tot een diepte van 1,5 meter en moesten enkele kubieke meters zand worden verwijderd, melden de Franse media.

De onderschepte goederen omvatten 7.700 liter brandstof, 2,5 ton voedingsproducten, 11 kg sigaretten en 1,5 ton aan diverse goederen waaronder motorpompen, motoren, 120 meter leidingen, een 'goudmat' en brandslang. De goederen zijn op 21 juli in beslag genomen.

Advertentie

Friday 24 September
Thursday 23 September
Wednesday 22 September