starnieuws

Drie blokken gewild in Surinaams ondiep zeegebied

10 May, 12:35

Staatsolie had 8 blokken in het ondiep zeegebied van Suriname in de aanbieding gedaan.
Internationale oliemaatschappijen hebben in slechts 3 van de 8 olieblokken - Shallow Offschore - die Staatsolie had aangeboden, interesse getoond. De aanbiedingsronde die op 16 november 2020 begon is op 30 april afgesloten. Volgens Staatsolie Maatschappij Suriname NV zijn er in totaal 10 biedingen ontvangen op 3 van de 8 blokken.

"Staatsolie gaat nu door met de evaluatie van de biedingen en zal vóór 30 mei 2021 verder communiceren met winnende bieders om door te gaan met PSC's (Production Sharing Contracts), aldus het bedrijf. Het bedrijf heeft de namen van de inschrijvende bedrijven en de drie gewilde blokken niet vrijgegeven.

De blokken die aangeboden werden, bevinden zich direct in het migratiepad tussen de gigantische onshore producerende velden en de recente diepwaterontdekkingen bij blok 58, die beide zijn getypeerd naar de Albian, Cenomanian & Turonian (ACT) bron.

Staatsolie had gezegd dat het biedareaal als onderbelicht wordt beschouwd. Analisten die bekend waren met het areaal, zeggen dat het waarschijnlijk is dat de biedingen zijn gedaan op de blokken in de buurt van Block 58 en het Guyana-bekken, waar sinds 2015 meer dan 21 ontdekkingen zijn gedaan, waarvan het grootste deel in het productieve Stabroek-blok. In Suriname zijn tot nu toe in totaal 5 ontdekkingen op zee gedaan - 4 in blok 58 en 1 in blok 52.

Staatsolie zei dat de nieuwe blokken zullen worden toegekend onder de voorwaarden van de petroleumwetgeving die de exploratie, beoordeling, ontwikkeling en productie van koolwaterstoffen in het land regelt.

Advertentie