starnieuws

Derde slachtoffer backtrack-ramp geborgen

07 Mar, 18:30

Er is dagenlang gezocht naar de vermiste vrouw.
Bijna een maand nadat ze vermist raakte, hebben de Guyanese autoriteiten de overblijfselen gevonden van Sharida Hussein. De 48-jarige vrouw had begin februari samen met twee anderen een illegale oversteek gemaakt vanuit Suriname naar Guyana.

Het hoofdbureau van politie meldde in een verklaring dat de overblijfselen van de vrouw vrijdag in een bosje struiken aan de kust werden gevonden.

Het lichaam werd positief geïdentificeerd door haar zoon, de 19-jarige Joshua Samaroo. De stoffelijke resten zijn naar het mortuarium gebracht in afwachting van een obductie onderzoek.

Hussein en twee anderen waren op weg terug naar Guyana vanuit Suriname via de backtrack-route in een speedboot toen ze familieleden vertelden dat ze op 9 februari 2021 in het donker op een zandbank waren afgezet. Het water stond toen tot hun middel.

De lichamen van de 77-jarige Baboni Harihar uit Palmyra Village en de 30-jarige Alwin Joseph werden in dezelfde week geborgen. De grenzen van Guyana met Suriname zijn sinds maart 2020 gesloten in een poging om de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan. Als gevolg hiervan hebben veel mensen de backtrackroute gebruikt om zaken te doen.

Advertentie