starnieuws

Villa Zapakara presenteert tentoonstelling 'Sranan Krakti'

25 Mar, 17:39
Villa Zapakara opent zaterdag op feestelijke wijze haar deuren voor sponsoren en particulieren de tentoonstelling Sranan Krakti. Na negen jaar reizen naar andere landen, blijft Villa Zapakara nu dicht bij huis. De komende vier jaren staat Villa Zapakara in het teken van de nieuwe interactieve tentoonstelling: Sranan Krakti, ‘Hoe dichter je bij jezelf staat, hoe verder je gaat’.

In de paasvakantie start Villa Zapakara voor de kinderen met tours en workshops met onder andere een techcamp, sportscamp, artcamp, naturecamp en ook culturecamp. In mei worden de scholen ontvangen voor de Suriname tour van 75 min.
In de expositie Sranan Krakti gaan de bezoekers op zoek naar de kracht van de natuur, de cultuur en ook naar de kracht in henzelf. Zij maken een wandeling door de mini-forest, zoeken medicinale planten in de kruidentuin, bedienen de sluizen van het waterstation en vieren feest in het Alakondre huis! Met dans, theater en muziek kunnen zij zichzelf op hun eigen manier laten zien en horen.

Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur, vertelt dat het team van Villa Zapakara, ondersteund door vele deskundigen, voor het eerst zelf haar landententoonstelling ontwikkeld heeft. Na Ghana, India, China en Brazilië is gekozen voor Suriname. De acht tentoonstellingsonderdelen zijn gebaseerd op de natuur en cultuur van Suriname en op de kracht in de mens zelf. De tentoonstelling staat gepland voor vier jaar en de tour is behalve voor lagere scholen ook voor Muloscholengeschikt.