starnieuws

94 ondernemers tekenen contract voor onderhoud bermen

25 Mar, 06:52

Ondernemers tekenen een jaarcontract met de Wegenautoriteit Suriname om bermen te onderhouden. (Foto: NII)
Ruim 900 kilometers aan wegen over geheel Suriname zal de komende periode worden aangepakt. De Wegenautoriteit Suriname heeft contracten gesloten met aannemers voor het onderhouden van bermen op de primaire en andere belangrijke verbindingswegen. Vooral jonge ondernemers krijgen de mogelijkheid om dit project te helpen uitvoeren. 94 aannemers zijn in aanmerking gekomen voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Directeur Grasella Jozefzoon laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de bermen er netjes en mooi moeten uitzien. Om in aanmerking te komen voor deze job moesten de aannemers aan een aantal eisen voldoen. Zo heeft de Wegenautoriteit streng gelet op zaken als veiligheid. Bedrijven moeten ook geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De Wegenautoriteit blijft doorgaan met de haar toebedeelde taken en de gemeenschap mag er volgens Jozefzoon verzekerd van zijn dat de komende periode andere projecten zullen worden uitgevoerd. Ze doet een oproep aan de samenleving om geen vuil op straat te gooien, aangezien het nog vaak voorkomt dat burgers onbehoorlijk met afval omgaan.

Volgens Lloyd Playfair, hoofd van de afdeling Planning, is het al eerder voorgekomen, dat de Wegenautoriteit Suriname een dergelijk project heeft uitgevoerd. Nu zijn de werkafstanden verkort tot gemiddeld 10 kilometer per werkopdracht om zo meer aannemers in de gelegenheid te stellen het project uit te voeren. Het gaat om een contract op jaarbasis waarbij de aannemers op afroep worden ingezet. De bedoeling is dat ze binnen twee weken de werkzaamheden bij dit project afronden.