starnieuws

Minister Tsang lanceert Think Tourism Campagne

18 Aug 2018, 02:38

Minister Stephen Tsang houdt een presentatie over de campagne Suriname Think Tourism. (Foto's: NII)

In het Clevia Park heeft minister Stephen Tsang het boomhut museum geopend.

Minister Stephen Tsang en eigenaar van Clevia Park, Jim Rasam, in het boomhut museum.
Elke Surinamer moet toerisme gericht denken. Dat is wat minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme beoogt met de Suriname Think Tourism Campagne. Hij heeft de campagne gelanceerd in het Clevia Park.

Bij de lancering van de campagne heeft de bewindsman eenieder opgeroepen mee te werken. Het zal volgens hem bijdragen aan het creëren van een schoner milieu, een veiligere omgeving, gezelligere en vriendelijke mensen en een plek waar een toerist graag naar toe gaat. Minister Tsang wil dat tegen 2020 Suriname bekend staat als de nieuwe top natuur cultuur toerisme destinatie van Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied.

Hij heeft zich ook gericht tot de ondernemers. Bij toerisme initiatieven verdient bij voorbaat de private sector en komt er geld direct in de economie van het land terecht. Ondernemers mogen aankloppen bij de bewindsman voor facilitering en ondersteuning bij de toerisme initiatieven, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Minister Tsang heeft bij de lancering van de campagne woensdag, ook de officiële opening verricht van het boomhut museum in het Clevia Park.

Om de campagne vlot te laten lopen, wordt een aantal activiteiten ontplooid. Er wordt gewerkt aan ongeveer 100 filmpjes die gaan over toerisme. Eenieder mag meedoen als ze zich houden aan de spelregels. Een toerisme app voor evenementen en attracties zit in de pijplijn. Minister Tsang heeft benadrukt dat een gezamenlijke aanpak van de publieke en private sector van groot belang is bij het stimuleren van toerisme. Projecten van de private sector die het ministerie al ondersteund zijn het fietspad te Noord Commewijne, een ballonnenvaart, het boomhut museum in het Clevia Park en de jaarlijkse Kaseko Kawina Festival.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April