starnieuws

Xaviera Jessurun: Geen vergunning nodig om te betogen

22 Mar 2018, 15:59

Ruim 200 personen hebben gehoor gegeven aan de oproep voor de vreedzame betoging tegenover het regeringsgebouw. (Foto's: Raoul Lith)

Xaviera Jessurun, trekker van de Next Generation Movement spreekt de aanwezigen toe.

De brief waarin de regering wordt gevraagd om de eer aan zichzelf te houden, wordt afgegeven in het regeringsgebouw.

Assembleelid Edward Belfort (ABOP) voert het woord bij de vreedzame betoging.


De Next Generation Movement heeft bij het regeringsgebouw een brief afgegeven waarin de regering gevraagd wordt om af te treden, indien ze haar taken niet naar eer en geweten kan kwijten. Xaviera Jessurun, trekker van de vreedzame betoging, stelde dat op dag 1 een overwinning is bereikt. Er is volgens haar geen vergunning nodig om vreedzaam te protesteren. Hoewel de actie door verschillende organisaties is ondersteund, was de opkomst niet groot. Ruim 200 personen waren aanwezig aan de dokter Sophie Redmonstraat, tegenover het regeringsgebouw.

De politie heeft de groep die de brief ging afgeven voor vicepresident Ashwin Adhin, begeleid naar het regeringsgebouw. De poorten waren gesloten. Een groep demonstranten mocht samen met de pers op het terrein om de brief te overhandigen. Deze werd in ontvangst genomen door een vertegenwoordiger van de vicepresident.

Bij de betoging waren diverse politieke kopstukken aanwezig zoals Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, Gregory Rusland, voorzitter van NPS, Guno Castelen van SPA, Assembleeleden Sheilendra Girjasing, Asiskumar Gajadien (beiden van VHP), Edward Belfort van ABOP. Belfort voerde het woord en zei dat president Desi Bouterse het volk in hokjes verdeelt. Hij vroeg alert te zijn en zo te voorkomen dat Bouterse de jongeren omkoopt om voor hem te stemmen. Bouterse heeft volgens Belfort genoeg geld. Ook Radjoe Bhikharie, die eerder een eenmansactie heeft gevoerd om aandacht te vragen voor de rijstsector, en Curtis Hofwijks van 'Wij Zijn Moe' voerden het woord. Maisha Neus was ook aanwezig.

Jessurun deelde mee dat vrijdagmiddag om 14.00 uur dag 2 volgt. Er wordt verzameld tegenover De Nationale Assemblee. "Wij verzetten ons tegen de regering. De wantoestanden zetten zich voort in het dagelijkse leven. Wij laten ons stem horen. De macht is bij het volk. Vandaag was een opwarming om in te spelen op de gemoedstoestand van de ministers." Jessurun haalde aan dat De Nationale Assemblee de stem van het volk is. Er is ook geen vergunning gevraagd voor de vreedzame betoging die morgen wordt gehouden. De mensen zullen zich verzamelen tegenover De Nationale Assemblee.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April