starnieuws

Twee staan terecht voor stelen auto van politieterrein

22 Mar 2018, 11:36
Donovan S. en Gerold V. staan terecht voor diefstal van een auto. Een politieman die het vooronderzoek heeft gedaan is woensdag door de rechter gehoord. De auto, een zwarte Toyota Mark X, is ontvreemd van het terrein van de politiepost Flora. De auto was in beslag genomen. Het voertuig is aangetroffen thuis bij Gerold V.

Op 11 juli van het vorige jaar is de auto gestolen in de stad. De grijze auto werd zwart gespoten. De eigenaar heeft zijn auto herkend, ook al had deze intussen een andere kleur gekregen. Hij schakelde de politie in. De auto werd klemgereden en Donovan S., die deze bestuurde, werd aangehouden.

Enkele dagen erna, verdween de auto van het politieterrein en werd uiteindelijk aangetroffen in de garage van Gerold V. De politieman verklaarde dat beide verdachten ontkenden elkaar te kennen. Een telefoonuitdraai wees uit dat de mannen wel 15 keer met elkaar hebben gebeld. Beide verdachten hebben verschillende verklaringen afgelegd. Donovan S. beweerde dat hij de auto heeft gekocht.

De verkoper is gehoord, maar uit onderzoek blijkt dat het om een andere auto gaat. Er is ook geknoeid met het chassisnummer.
De rechter wil nog twee getuigen horen en wees het verzoek van de advocaten om hun cliënten in vrijheid te stellen, af.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April