starnieuws

Laat de honden blaffen, Oranje karavaan trekt verder

21 Mar 2018, 18:48
Reactie op het artikel van Rossellie Cotino. Het geblaf van Rossellie Cotino zal de VHP niet weerhouden om zaken die niet richtig zijn aan de kaak te stellen. Zoals decennialang, zal de VHP ook nu ondersteuning blijven geven, het binnenland te ontwikkelen. Als de VHP deze zaak niet aan het licht had gebracht, was Rossellie Cotino zeker muisstil.

In haar artikel probeert ze te benoemen hoeveel projecten de NDP, onder leiding van Bouterse, heeft gerealiseerd. Maar het zou ook goed zijn als ze zou benoemen hoeveel van de beloofde projecten niet zijn gerealiseerd. Had ze de beloofde projecten benoemd dan zou ze tenminste eerlijk en geloofwaardig overkomen bij de samenleving.

Heel opmerkelijk is dat de NDP, de VHP overal achtervolgt. Zodra de VHP ergens is geweest is ze binnen de kortste keren ook op die plaatsen. De VHP vindt dat beslist niet erg, zolang de eerder beloofde projecten worden uitgevoerd, want het komt de gemeenschap ten goede. Laten we hopen dat ook de school te Malobi nu eindelijk wordt afgebouwd.

VHP-leider Chan Santokhi gaf de partij in 2011 een nieuw gezicht, de betekenis van Santokhi is dat hij de partij een vernieuwde ideologische ziel gaf, en dat is het transformatieproces. De VHP wil Suriname tot ontwikkeling brengen, dus ook voor het verre binnenland. Kennelijk voelt Cotino de hete adem in haar nek met de opmars van de VHP.

In plaats van dat Rossellie Cotino de regering aanspreekt, de verwaarloosde zaken aan te pakken, scheldt ze op de VHP. Dit is typisch NDP, helaas zijn we niet anders gewend van het paarsgedrocht. De binnenlandbewoners moeten zelf nagaan wat Rossellie Cotino voor het binnenland heeft gedaan.

De VHP brengt kennis en kunde om het binnenland te ontwikkelen, terwijl de regering Bouterse/Adhin middels kraaltjes, spiegeltjes en pakketjes, de zieltjes van de binnenlandbewoners probeert te winnen. Advies aan de binnenlandbewoners: Al komen de paarse Grieken met cadeautjes, geld en pakketjes, vertrouw ze niet.
De zoveelste reshuffling van ministers en directeuren zegt dan ook vooral iets over de breedte en de diepte van de crisis in de NDP en de regering Bouterse/Adhin, maar ook over de splijtende kracht van Bouterse. Door ministers te zoeken in de groene partij probeerde hij de partij verder te splijten, echter heeft hij bakzeil gehaald.

Niet de ministers, departementsdirecteuren en de adviseurs maar veeleer president Bouterse moet als verantwoordelijke man worden aangerekend, dat hij de crisis zo ver heeft laten komen. Bouterse is simpelweg een onbegaanbare weg om het land tot ontwikkeling te brengen. Hij mist echt leiderschap, toch kunnen velen dat niet inzien.

Tijdens alle Frontregeringen, waar de VHP ook deel van heeft uitgemaakt, was er altijd stabiliteit, de koers was altijd stabiel, je kon goede plannen maken om je doelen te bereiken. Onder leiding van wijlen bankpresident André Telting en wijlen minister van financiën Humphrey Hildenberg, was de koers 2.80.
Suriname kende toen geen grote schulden, en nu onder leiding van minister Gillmore Hoefdraad is er een schuldenberg opgebouwd. De US$ dollar koers is boven de 7.50 en de EURO boven de 9 SRD. AOV, salarissen, ondernemers, bushouders, boothouders etc. worden niet op tijd betaald. Daarover praat onze volksvertegenwoordiger Rossellie Cotino niet, ze houdt haar kaken stevig op elkaar. Ze durft niet te pleiten voor deze groep mensen.

Tijdens een overstroming in het binnenland was Bouterse in het binnenland. Zogenaamd was hij bezorgd. Bouterse weet als geen ander wanneer je een gevoelige snaar moet raken, hoe je zieltjes van de arme binnenlandbewoners moet winnen. Dat was zijn missie.

Ach, ik begrijp waarom Rossellie Cotino, Bouterse de hemel in prijst, het is een open sollicitatie voor een tweede termijn als parlementslid. Laat Rossellie Cotino maar praten, de Oranje karavaan trekt verder.

VHP mediacommissie
Idris Naipal

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April