starnieuws

DSB'ers trakteren kinderen uit tehuizen op speciale dag

13 Dec 2017, 05:21

De kinderen van het Olga Kindertehuis (Nickerie) poseren met DSB-medewerkers. (Foto: Irving Keisrie)

De kinderen van Stichting Hoop voor Kinderen (Paramaribo) krijgen cadeautjes in bijzijn van de Duku mascotte en DSB-medewerkers. (Foto: Ramon Sastrokarijo)
Meer dan 205 kinderen van verschillende tehuizen uit Paramaribo, Wanica en Nickerie hebben zaterdag cadeautjes gekregen van DSB-medewerkers. Het gemeenschapsproject, DSB/Giving Back, is in 2015 geïntroduceerd en met deze speciale dag voor de kinderen ook in 2017 succesvol uitgevoerd, onder de naam ‘A Special Day for Special People’.

De kinderen van Stichting Hoop voor Kinderen zongen uit volle borst “Er is hoop, hoop, hoop, hoop voor kinderen, kinderen zoals wij. Er is hoop voor alle kinderen”. Met dit lied werden de DSB-medewerkers begroet. De oproep om de dag te organiseren was via een interne oproep gedaan. Op het verzoek om vrijwillig een cadeautje of een bijdrage te doneren is massaal gereageerd en binnen twee weken zijn een groot bedrag en meer dan 350 cadeautjes ingezameld.

Samen met de directie, de Duku mascotte en een groep vrijwilligers zijn zaterdag kinderen van het Kinderpaviljoen van het Psychiatrisch Centrum Suriname, Stichting Hoop voor Kinderen, Kinderhuis Olga Clark en van de Maria Hoeve getrakteerd. De kinderen kregen een cadeautje en de sociale instellingen een levensmiddelenpakket. Ook de medewerkers van de instellingen hebben een aardigheidje gekregen.

Er zijn nog 150 cadeautjes over. Deze zullen aan een extra kindertehuis worden geschonken, zegt de voorlichting van de DSB.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April