starnieuws

Vader hoort vier jaar tegen zich eisen in zedenzaak

12 Dec 2017, 09:38
Hesdy G. zou zijn dochter meermalen seksueel hebben misbruikt. De man die politieagent is zou dat al twee jaar lang doen. Volgens zijn nu vijftienjarige dochter heeft haar vader haar vanaf haar dertiende seksueel misbruikt. Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft op de rechtszitting van maandag een celstraf van vier jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist tegen de verdachte.

De politieman is voorlopig op vrije voeten gesteld, omdat zijn advocaat Irene Lalji aangevoerd had dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen afgelegd had. De officier eiste tevens zijn gevangenneming.

Volgens de nu vijftienjarige dochter heeft haar vader haar vanaf haar dertiende seksueel misbruikt. De ouders van het meisje zijn gescheiden. Het kind logeerde af en toe bij haar vader. Hesdy G. is vorig jaar op 16 september aangehouden. Hij ontkent dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd met zijn dochter. Volgens Mahadew heeft de vader het vertrouwen van zijn dochter geschaad. Hij zou voor een veilige omgeving moeten zorgen voor het kind, maar heeft haar misbruikt en botvierde zijn lust op het kind. De officier achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Lalji deelt een andere mening. Zij vindt dat er geen wettig en overtuigend bewijs is geleverd en eiste vrijspraak van haar cliënt. Volgens de advocaat is de verdachte aldoor consistent geweest in zijn verklaringen. Hij ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit. Lalji betoogde dat de verklaringen van de verdachte ondersteund worden door verklaringen die getuigen afgelegd hebben. Volgens Hesdy G. was het kind jaloers en boos, omdat zij ervan uitging dat hij meer van de dochter van zijn vriendin hield dan van haar. Volgens de advocaat vertelt het kind leugens door te fantaseren. Lalji benadrukte dat de politieman zijn carriere misloopt en dat deze beschuldigingen zijn imago enorm geschaad hebben. Daarnaast hangt hem ontslag boven het hoofd. Op 8 januari zal deze zaak verder behandeld worden.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April