starnieuws

Nicolas Maduro: Trump zal niet erger zijn dan Obama

17 Jan 2017, 16:03

President Nicolas Maduro spreekt tijdens een persconferentie op het Miraflores Paleis in Caracas. (Foto: Reuters)
President Nicolas Maduro van Venezuela vindt dat de Amerikaanse president-elect Donald Trump het slachtoffer is van een wereldwijde “haatcampagne” en dat hij niet erger kan zijn dat de uitgaande Barack Obama. Het Venezolaanse staatshoofd heeft zijn uitspraken maandag gedaan.

Tijdens zijn campagne heeft de conservatieve Trump de regerende socialisten in Venezuela bekritiseerd voor het onderdrukken van hun eigen volk, maar Maduro heeft afgezien om terug te slaan in zijn eerste publieke commentaar op de verkiezingsoverwinning van de Republikein.

"Laten we afwachten en zien wat er gebeurt. Laten we niet op onszelf vooruitlopen. Ik wil voorzichtig zijn", zei hij op een persconferentie op het Miraflores Paleis in Caracas. "Hij zal niet erger zijn dan Obama; dat is alles wat ik durf te zeggen. Obama heeft een door terrorisme geteisterde wereld achtergelaten. In Latijns-Amerika zal hij worden herinnerd voor drie staatsgrepen."

De Venezolaanse regering was in eerste instantie verheugd over Obama's presidentschap, maar verzuurde later op hem. Zij leverde kritiek op zijn "imperialistisch" buitenlands beleid en beschuldigde Washington van inmenging bij de wijzigingen van de regeringen in Brazilië, Honduras en Paraguay. "Internationale media hebben gespeculeerd over Donald Trump,” vervolgde Maduro de korte opmerkingen over hem. "We zijn verbaasd over de brutale haatcampagne tegen Donald Trump in de hele wereld, in de westerse wereld."

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April