starnieuws

Seedo verlaat de verpleging na 38 jaren trouwe dienst

01 Dec 2016, 01:52

Verpleegkundig directeur van LMSZN krijgt een award voor zijn verdiensten.

Seedo tekent het overdrachtsprotocol met aankomend verpleegkundig directeur Sorjatie Amatroesiat-Diran.

Algemeen directeur Antoine Elias bedankt Seedo voor zijn inzet.
Verpleegkundig directeur van het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN), broeder Ruben Seedo, had woensdag zijn laatste werkdag. Hij zal nadat hij van zijn vakantie heeft genoten, met pensioen gaan. Seedo heeft 38 jaren zijn krachten gegeven in de verpleging.

Seedo begon zijn carrière als verpleegkundige in 1979 bij het Academisch Ziekenhuis, waar hij 10 jaren heeft gewerkt. Daarna trad hij als verpleegkundige in dienst bij LMSZN. Op 1 januari 2001 werd hij aangesteld als hoofd van de Spoedeisende Hulp. Vanaf april 2004 werd hij bij afwezigheid van de verpleegkundig directeur belast met de waarneming. In 2008 werd hij benoemd tot adjunct-verpleegkundig directeur en na een jaar is hij benoemd tot verpleegkundig directeur. Een taak die hij volgens algemeen directeur Antoine Elias met heel veel toewijding heeft vervuld. “Hij is een persoon die rust uitstraalde en vaak als er onenigheid tussen de verpleeghoofden bestond, alles op een manier oploste waarin beide partijen zich terug konden vinden."

Medisch directeur Heve Sibilo sprak over een diplomaat. Hij gaf aan dat wat het LMSZN vandaag te bieden heeft aan verpleegkundigen, gerust het werk van Seedo genoemd mag worden. Hij heeft het niveau van de verpleegkundigen helpen verhogen, door steeds te hameren op 'de code ethiek' en consequent te corrigeren waar zij verkeerd hadden gehandeld. Zijn lijfspreuk was altijd dat de 'patiënt centraal moest staan'.

Door alle afdeling werd hij in de bloemetjes gezet. Er zijn gedichten voorgedragen en liederen speciaal voor hem gecomponeerd en gezongen. Er is zelf een zangkoor in het leven geroepen, genaamd 'Serusa' (Seedo Ruben Samuel).

Seedo zegt dat hij alles verwachte, maar had nooit het idee dat zijn afscheid zo uitgebreid zou zijn. “Ik ben sprakeloos. Ik moet dit nog even verwerken". Hij kreeg een aantal presentjes en ook een award.
Na de speeches en presentaties heeft hij samen met de aankomend verpleegkundig directeur Sorjatie Amatroesiat-Diran het protocol van overdracht getekend. Amatroesiat-Diran was voor deze benoeming, verpleegkundig hoofd van de Operatie Kamer.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April