starnieuws

Presentatie Surinaamse kinderboeken in Tori Oso

20 Oct 2016, 10:16
De kinderboeken ‘Knorina, de zingende pingo’ van Cobi Pengel en ‘Tigri, het katje uit Wakuri’ van Audrey Liauw-A-Joe worden op 26 oktober gepresenteerd in Tori Oso. Het evenement wordt georganiseerd door Schrijversgroep ’77. Ondanks de crisis is het enkele schrijvers en uitgeverijen dit jaar toch gelukt om uit te komen met nieuwe kinderboeken, zegt de organisatie.

Eerder is ‘Rosalie, oma’s danseresje’ van Indra Hu, uitgegeven. Het is een uitdaging om de boeken te produceren. De kosten voor het drukken van boeken zijn door het hoge importcomponent, zowat verdubbeld. Daarnaast zijn de verkoop- en distributiekosten omhoog gegaan. De koopkracht is ook gedaald. Toch lijkt het geen optie om te stoppen met het maken van Surinaamse kinderboeken.

“Kinderboeken zijn in het algemeen belangrijk, omdat ze het lezen stimuleren, waarden en normen meegeven, en de fantasie en het denkvermogen van het kind prikkelen. Dit helpt het kind makkelijker door de school te gaan, goede keuzes te maken en creatieve oplossingen te bedenken voor kleine en grote opgaven in het leven”, benadrukt Ismene Krisnadath van de Schrijversgroep ‘77.

Het wordt een avondvullend evenement. De vertellers S. Sombra, Vivian Sedney en Alto Hidalgo zullen het die avond tegen elkaar opnemen in een mini tori battle. Voor het publiek zal er een publieksquiz over Surinaamse kinderliteratuur zijn. De avond is gratis toegankelijk. Een deel van de opbrengst van de avond wordt gebruikt om de kas van de vereniging te ondersteunen, zegt de Schrijversgroep ’77.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April