starnieuws

EIU moedigt subtiel aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid!

29 Aug 2016, 02:08
Is het dit, wat EIU aan ons te bieden heeft? Ik mis in het rapport van 22 augustus 2016 namelijk elk spoor van een professionele en wetenschappelijke analyse van het financieel-economisch klimaat in ons land, gevolgd door op maat gesneden aanbevelingen die moeten bijdragen om de economie weer op spoor te krijgen. De informatie die het EIU-rapport aan ons opdient, is reeds langer dan een jaar punt van discussie, niet alleen in DNA maar ook in populaire talkshows als die van Limbo en Steve. En het is doorgaans de 'common society' die meedoet, ja toch?

Verder boet EIU bij mij ook in aan gezag wanneer ongenuanceerd wordt aangegeven dat ons land wordt gebruikt voor drugstransporten niet alleen, maar dat die ook toenemen! Waar is het cijfermateriaal en de statistische data? Worden in landrapporten van landen die daarvoor in aanmerking komen ook aanbevelingen gedaan aan beleidsmakers om een drugsontmoedigingsbeleid te voeren naar drugsgebruikende burgers toe om zodoende de international drugshandel aanzienlijk te frustreren? De aangehaalde zaken m.b.t. onze buitenlandse politiek: ook niets nieuws!

Ons buitenlands beleid is reeds een aantal jaren op gericht om ons minder te oriënteren op Europa en Amerika en onze integratieve oriëntatie op landen in onze regio juist te intensiveren. Juist in deze voor ons moeilijke periode is eensgezindheid en harmonie gewenst en het rapport zou daartoe kunnen bijdragen door een verzoenende toon aan te wenden naar de nationale rivaliserende groepen toe. Het is te betreuren dat het rapport integendeel een sfeer van polarisatie en subtiele aanmoediging tot burgerlijke ongehoorzaamheid, ademt. Dit en de overige aangehaalde zaken maken het rapport helaas tot een politiek getint stuk.

Theo Vishnudatt

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April