starnieuws

Politie neemt valse biljetten 'gelddrukkerij' in beslag

28 Aug 2016, 11:43
Eenheden van de politie hebben bij een inval in een Copy Center/Celshop valse biljetten van SRD 100 in beslag genomen. Er zijn computers, printers, chemicaliën en papier die werden gebruikt om het vals geld te vervaardigen in beslag genomen.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de verdachten van een SRD 10 bankbiljet middels gebruikmaking van chemicaliën een vals biljet van SRD 100 vervaardigden.

De afdeling Kapitale Delicten heeft in samenwerking met het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo en de Inlichtingen Dienst van de politie woensdag de inval gedaan. De politie kreeg informatie dat er in de shop valse Surinaamse dollars werden vervaardigd. Na deze informatie te hebben uitgewerkt, sloeg de politie toe.

Bij deze inval zijn vier verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 32-jarige Bupesh B. en Ali G. (31) zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de twee arbeiders na verhoor zijn heengezonden. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt deze zaak verder, meldt de politie Public Relations.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April