Voetbalclub uit Frans-Guyana op trainingskamp in Nickerie

28 Aug 2016, 00:44

Het team 'ASG AGOUADO uit Apatou, Frans-Guyana.

Het gelegenheidsteam uit Nickerie.
De voetbalploeg 'ASG AGOUADO' uit Apatou, een plaatsje aan de Franse oever aan de Marowijnerivier, is in Nickerie voor een trainingskamp. Volgens de voorzitter Quincy Jenoemoe, wil de ploeg een goede beurt maken bij de aanvang van de nieuwe competitie in Frans-Guyana. Zij zijn kampioen geworden van de hoofdklasse. Doordat de jongens het afgelopen periode niet optimaal konden trainen vanwege de feestelijkheden in het buurland, heeft het bestuur besloten om hen op trainingskamp te sturen. Zo kunnen zij nieuwe plaatsen zien en ook samen optimaal trainen.

Zaterdag werd er tegen een gelegenheidsteam gespeeld in het Nickerie Stadion. Het team dat onder leiding stond van trainer Roger Leisner won de wedstrijd met 2-1. Het team van ASG Agouado noteerde heel vroeg, en wel in de vierde minuut van de wedstrijd, een doelpunt. De speler Etenach Jocelyn wist zijn team op 1-0 te brengen. Na dit doelpunt werden de jongens van het gelegenheidsteam wakker en niet lang daarna wist de speler Theodoor Dors de stand in evenwicht te brengen: 1-1. Met deze stand zochten de spelers de kleedkamers op. In de tweede helft speelde het gelegenheidsteam van Nickerie agressiever. In de 70e minuut was het de speler Gioavani de La Fuente die het winnende doelpunt scoorde voor het team van Nickerie.

Volgens voorzitter Jenoemoe zijn de spelers een beetje vermoeid, maar dat was de opzet. De club is vrijdagavond in Nickerie aangekomen. De jongens hebben zaterdagmorgen getraind en zaterdagmiddag een wedstrijd gespeeld. Zondag wordt er weer getraind, terwijl maandag bestemd is voor een rondtrip. Dinsdag spelen de gasten tegen Santos en woensdag vertrekken ze weer terug naar Frans-Guyana. Zaterdag begint de nieuwe competitie bij de buren.