starnieuws

DA'91 zal zich actief profileren en het veld intrekken

28 Aug 2016, 08:12

Toppers van DA'91. Tweede van rechts, voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho. Sunil Oemrawsingh (rechts) is toegetreden tot deze partij. (Beeld: René Gompers)
Het Democratisch Alternatief ’91 (DA’91) gaat zich “als nooit eerder tevoren” profileren in de samenleving. De partij gaat het niet langer houden op commentaar leveren vanuit de zijlijn, maar gaat nu ook het veld in, kondigt voorzitter Angelic Alihusain-Del Castilho aan. De samenleving moet bewust gemaakt worden van wat er werkelijk speelt zodat het opkomen tegen het beleid van de huidige regering sterker wordt.

Het wordt steeds erger in het land, merkt Del Castilho op. Gelet op de steeds nijper wordende situatie doet de partij er goed aan om veranderingen bij zichzelf aan te brengen als zij een grotere politieke rol wil gaan vervullen, geeft Del Castilho aan. DA'91 is ondertussen al bezig om haar organisatie en structuren aan te passen. “De partij gaat aanwerven allen die hun hart op de juiste plaats hebben en hun verstand in dienst willen stellen van de samenleving,” deelt Del Castilho mee. “Ik ben ervan overtuigd dat als elke Surinamer beseft dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor het wel en wee van het land, men zal moeten kiezen voor integer leiderschap. Men zal moeten afrekenen met diegenen die het leiderschap van de Staat voor persoonlijk gewin gebruiken. Dan zullen wij zeker de overwinning behalen.”

Del Castilho benadrukt dat de principes van de partij hetzelfde blijven. “We zijn ons bewust van de uitdagingen. De samenleving is aan het veranderen. Als verantwoorde politieke partij moet je de aspiraties en de gevoelens van de samenleving kunnen verwoorden. In de veranderende maatschappij moet je als partij ook veranderen. Wat niet gaat veranderen, zijn onze principes en uitgangspunten,” legt Del Castilho uit. “Daar houden wij aan vast. Dat er geen mensen met een crimineel verleden in beleidsposities geplaatst worden, dat er geen mensen die gezocht worden in de hoogste posities van de Staat komen, dat Surinamers die hard werken verdienen om vooruit te gaan. Om dat gestalte te geven moeten wij onze organisatie aanpassen, moderniseren. Daarom zul je steeds meer nieuwe gezichten bij ons zien,” zei Del Castilho die tijdens de partijraadsvergadering Sunil Oemrawsingh heeft verwelkomd in DA'91.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April