starnieuws

Luis Suarez schiet Barcelona naar 24ste La Liga-titel

14 May 2016, 14:44

Luis Suarez heeft met zijn hattrick Barcelona zijn 24ste La Liga-titel bezorgd.

Barcelona-spelers vieren hun zesde Spaanse titel in acht jaar.

De Uruguayaanse spits is ook de Most Valuable Player van de wedstrijd geworden.
Luis Suarez heeft Barcelona met een hattrick geschoten naar de 24ste Spaanse titel. Hij wint ook als de Spaanse gouden schoen, de Pichichi. Suarez is daarmee ook de eerste andere speler dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die de Spaanse gouden schoen sinds 2009 wint.

De Uruguayaanse spits van Barcelona is de eerste speler die ooit 40 doelpunten op zijn naam heeft in een La Liga-seizoen. Dankzij zijn veertien doelpunten in de laatste vijf wedstrijden heeft Barcelona zich herpakt om de Spaanse titel te winnen.

“We hebben tot het laatst volgehouden, maar dit is glorieus. Zes La Liga titels te winnen in acht jaar,” zegt Barcelona-captain Andres Iniesta. De titelrace was tot de laatste twee wedstrijden spannend, omdat ook Real Madrid en Atletico Madrid kans maakten op de prijs. Uiteindelijk ging het vandaag om Real Madrid die met 2-0 heeft gewonnen van Deportivo La Coruna en Barcelona die zich met 3-0 tegen Granada, kampioen is geworden.

Real Madrid eindigt met twaalf gewonnen wedstrijden op rij, wat net niet genoeg was voor de titel. Het team van Zinedine Zidane eindigt op één punt achter de kampioen. Voor dit seizoen heeft Ronaldo 35 doelpunten gescoord, gevolgd door Messi met 26, terwijl Neymar en Karim Benzema er elk 24 hebben.

Barcelona-trainer Luis Enrique noemt het kampioenschap “een verdiende titel. Het team heeft bewezen dat hij moeilijke momenten kan overbruggen. Ik ben echt blij.” Met zijn zes hattricks in dit seizoen heeft Suarez tweemaal zoveel hattricks geschoord dan enige andere speler in de top vijf Europese competities. Het zit erin dat hij ook de Europese Gouden Schoen opeist en Gonzalo Higuain die zeven doelpunten heeft gescoord voor Napoli achter zich laat.

Real Madrid kan dit seizoen nog de Champions League-titel opeisen. Het team speelt op 28 mei de finale tegen Atletico Madrid.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April