starnieuws

Irvin Ngariman wint online fotowedstrijd

04 Apr 2016, 08:12

De winnaars van de foto-wedstrijd. Irvin Ngariman wordt geflankeerd door Ghifâri Moertabat (r) en Ferdy Sosrojoedo. (Foto's: René Gompers)

De foto van Irvin Ngariman werd door het publiek als beste beoordeeld.

Ghifâri Moertabat werd met Domineestraat nummer twee.

De pindaverkoper van Ferdy Sosrojoedo is nummer drie geworden.
Irvin Ngariman is de winnaar van de eerste online fotowedstrijd van Vergelijken.sr. Het moment waarbij een jongen door een ondergelopen straat fietst, is met 968 online stemmen gekozen tot de beste foto. De nummer twee foto is geschoten door Ghifâri Moertabat en nummer drie door Ferdy Sosrojoedo. De geldprijzen zijn zondagavond uitgereikt door Brian Sloote, medeoprichter van Vergelijken.sr.

Irvin is een bekende op social media. Zijn foto’s over eten, ‘aparte’ momenten, zijn ‘trips’ bij het doneren van artikelen en verdelen van eten worden door menigeen op de voet gevolgd. Hij is ook fotograaf bij de Ware Tijd. “De foto geeft de realiteit weer van hoe onze infrastructuur in elkaar zit,” legt hij uit over het moment dat met US$ 500 is beloond. “Het is wat er gebeurt tijdens de regens. Maar kinderen zien er toch ‘fun’ in.” De winnaar weet nog niet zo goed wat hij met de prijs gaat doen. “Ik doe aan zoveel sociale activiteiten. Misschien moet ik iets voor mezelf doen en op reis gaan.”

Ghifâri’s werk, een uitzicht op de Domineestraat in de morgenuren, is beloond met US$ 250. Hij kan zijn geluk niet op. Hij kan haast niks zeggen. Ferdy’s foto van een pindaverkoper die dicht langs de rijweg winkel houdt, heeft hem US$ 125 opgeleverd. “Dit geld ga ik doneren aan een tehuis dat met kinderen met een gebrek werkt,” kondigt hij aan. “Ik weet nog niet wanneer en welke, maar ik denk dat zij het geld harder nodig hebben dan ik.”

Het thema voor de fotowedstrijd is geweest ‘Streets of Paramaribo’. Er waren ruim honderd inzendingen die samen meer dan 7000 stemmen hebben vergaard. De competitie was ‘open’ waardoor er geen onderscheid gemaakt is tussen professionals en amateurs. Sloote is “best wel” tevreden, maar merkt op dat er waarschijnlijk aanpassingen komen bij de volgende wedstrijd. Gedacht wordt aan het instellen van categorieën. Bij de professionals zullen de winnaars bepaald worden door een jury en de people’s choice door online stemmen. De fotowedstrijd moet een ‘annual’ karakter krijgen geeft Sloote aan. “Sommige bedrijven hebben jaarlijkse activiteiten zoals Telesur met de 10 km snelloop,” illustreert hij. “Wij zijn verre van zo groot, maar de online fotowedstrijd is wat wij ons eigen willen maken. De behoefte is er zeker wel.”

René Gompers

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April