starnieuws

Voorlopige telling Su Aid: SRD 316.000

22 Dec 2015, 00:45

Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg van Su Aid blij met reactie samenleving.
(Foto: René Gompers)
De Gi Wan Anu inzamelingscampagne van Stichting Su Aid is achter de rug. De stichting heeft in 12 dagen SRD 316.000 opgehaald. De initiatiefnemers, Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg zijn tevreden en dankbaar. "Dit is de voorlopige telling," benadrukt Grunberg "De donaties uit Nickerie en andere acties zijn nog niet geteld." Su Aid had zich ten doel gesteld om SRD 500.000 op te halen dit jaar.

Pas in de tweede week van januari zal het totale bedrag bekend zijn, deelt Grunberg mee. "We moeten van Nickerie en Telesur nog binnen krijgen en we moeten nog met de bank nagaan hoeveel overmakingen er de afgelopen dagen zijn geweest," licht hij toe. Zeggen is 'absoluut' tevreden met het resultaat. "Het zag er in het begin niet naar uit dat we driehonderdduizend zouden halen. Maar ik ben meer dan tevreden," deelt hij mee. "Economisch is het heel anders dan vorig jaar. De grote bedrijven die vorig jaar grote bedragen hebben gestort, hebben dit keer veel minder gedoneerd. Er zijn wel meer mensen komen geven. Het stemt goed dat Surinamers toch massaal hebben gereageerd. "

Op de laatste dag is ook de trekking verricht. Het is wachten op de winnaar van de Toyota Raum 2007. "Het lotnummer is 0105, de persoon heeft negentig dagen de tijd om zich bij ons aan te melden," deelt Grunberg mee. Su Aid heeft geld opgehaald voor Huize Betheljada, de Mr Huber stichting, het Blindencentrum, Stigesu en het Zuster Dankerscentrum in Nickerie. Met het voorlopige resultaat van SRD 316.000 kan er genoeg gedaan worden voor de vijf tehuizen, merkt Zeggen op. Koster kan niets anders uitten dan "Bedankt heel Suriname, bedankt!"

René Gompers

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April