starnieuws

Waterprobleem rode draad V7 massameeting Commewijne

09 May 2015, 00:49

Aanwezigen op de massameeting van V7 in Commewijne, vrijdag.
Tijdens de massameeting van V7 in Commewijne hebben diverse sprekers het waterprobleem aangehaald. Ook de filevorming is een doorn in het oog. Elke dag doen bewoners van Commewijne er uren over om naar de stad te komen en terug naar huis. De kandidaten van het district Ingrid Karta-Bink (lijsttrekker), Sheilendra Girjasing, Marlon Budike en Enrique Ralim zeiden dat ze alle vier zetels van dit district binnen zullen halen.

Girjasing deelde mee dat het waterprobleem in het crashprogramma moet voorkomen. Hij merkte op dat er een bord bij de brug staat, dat deze president werkt en dat hij het waterprobleem heeft opgelost. Hij vindt dit schaamteloos, want dit is niet waar, benadrukte hij. BEP-voorzitter Celsius Waterberg, Winston Jessurun (DA91), Guno Castelen (SPA) en Gregory Rusland (NPS) wezen op de financiële chaos die deze regering heeft gecreëerd. Jessurun zei dat de regering het geld opgemaakt heeft in de afgelopen vijf jaren. Deze regering kan volgens hem alleen geld uitgeven. Met de monetaire reserve is flink geïntervenieerd om de koers kunstmatig omlaag te houden, zei Jessurun. Rusland beloofde dat het waterprobleem aangepakt zal worden. Onderwijs is ook een belangrijk speerpunt voor V7.

Chan Santokhi, voorzitter van VHP en coördinator van V7, zei dat het bord 'president werkt' overal voorkomt. In Commewijne kan niet eens de basisvoorziening water in orde gemaakt kan worden. "Hij brengt water ja, u moet betalen voor de trucks water. Er zijn mensen die miljonairs worden voor het leveren van water, terwijl met dat geld de watervoorziening opgelost kon worden", zei Santokhi. Hij merkte op dat de president eerst zegt dat er geen geld is en vrijdag houdt hij een persconferentie en zegt dat hij het niet zo bedoeld heeft. Volgens Santokhi voelt 'de kleine man' elke dag dat het leven duurder wordt.

De V7-coördinator zei dat er meer bruggen komen, pendeldienst met veerboten wordt weer bekeken. De Oost-Westverbinding wordt verbreed tot een vierbaansweg. Aan de rechteroever van Commewijne komt er een veerverbinding. "Het veiligheidsprobleem kunt u voor mij laten. De drugsverslaving van jongeren wordt aangepakt. Ze moeten weer hoop krijgen", deelde Santokhi mee. Aan ondernemers werd beloofd dat ze zullen kunnen investeren omdat goedkoop kapitaal ter beschikking komt. Toerisme zal worden ontwikkeld. "Uw droom wordt werkelijkheid na 25 mei. Commewijne staat klaar, heel Suriname staat klaar, V7 staat klaar om de regeerverantwoordelijkheid over te nemen", zei Santokhi.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April