starnieuws

Massa verwacht bij protestdemonstratie tegen Sasur

18 Feb 2015, 04:00
De Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), artiesten, showorganisatoren, de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname hebben de massa opgeroepen om vanmorgen een protestdemonstratie te houden. De verzamelplaats is Palmentuin, van waar gelopen zal worden naar de 'Mamabon', vlak bij het kantongebouw. De rechtszaak om de bezittingen van de SRS te kunnen veilen door Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur), is onder de hamer. De partijen hebben onderling geen overeenstemming bereikt om deze kwestie onderling op te lossen.

De SRS is de mening toegedaan dat Sasur met onredelijke eisen komt. Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, zegt aan Starnieuws dat niet meer verder met elkaar gesproken kon worden, omdat SRS te weinig zou willen betalen. Ramlal vindt dat hoewel de SRS zegt dat het niet gaat om de rechter te beïnvloeden, er klare taal is gesproken. Guno Ravenberg, lid van het management team van de SRS, heeft gesteld dat de lont aangestoken wordt. Artiesten hebben het publiek opgeroepen om zijn kracht te tonen. Het gaat om behoud van de SRS en diverse andere elektronische media die hetzelfde lot wacht.

Ramlal vraagt zich af of op deze manier omgesprongen wordt met de rechtsstaat. Hij benadrukt dat de rechter een uitspraak heeft gedaan. Volgens Sasur wordt belet dat organisaties zich vrijelijk kunnen bewegen met een vonnis in de hand. Hij vindt dat er persoonlijke aanvallen worden geopend en sentimenten worden bespeeld. Ramlal meent dat de overheidsorganisatie duidelijk aanstuurt op burgerlijke ongehoorzaamheid. Aan de andere kant stelt de SRS dat het radiostation van het volk is en daarom de massa haar kracht moet tonen. Benadrukt wordt dat het om een vreedzame protestactie gaat.

Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost bevestigt tegenover Starnieuws dat hij vergunning heeft verleend voor een vreedzame protestdemonstratie. "Mensen hebben recht op betoging en ze mogen zich uiten", stelt Miranda. Hij heeft de organisatie gevraagd om ook de politie in te schakelen. De dc zal in de ochtend ook contact opnemen met de politie om de orde te handhaven.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April