starnieuws

Registratie Leger des Heils kerstpakketten gestart

15 Dec 2014, 20:00

Een beeld tijdens de registratie. (Foto: Raoul Lith)
Op het hoofdkwartier van het Leger des Heils heerste vanmorgen een enorme drukte. Mensen konden zich vanaf 9.00 uur registreren om in aanmerking te komen voor een kerstpakket. Jaarlijks verdeelt de organisatie deze kerstpakketten aan minderbedeelden, seniorenburgers en personen met een lichamelijke of geestelijke beperking in de gemeenschap.

De organisatie heeft dit jaar een tent geplaatst waaronder de mensen plaats konden nemen. "We proberen het elk jaar ordelijker te maken. We hebben stoelen gezet zodat de mensen konden zitten. Dat gestoot en geschreeuw van vorig jaar hebben we kunnen voorkomen. Het is de bedoeling dat de mensen niet zoveel moeite hoeven te doen om zich te registreren." zegt Sabea Sobe, kapitein van het Leger des Heils. Ze geeft aan dat de mensen zich alleen vandaag kunnen registreren.

Geen limiet
Volgens Sobe is er geen limiet bepaald voor de registratie. "Voor de pakketten houden we wel in gedachten het beginaantal van vorig jaar. We beginnen met 1400 pakketten en uiteraard verdelen we ver boven dat doel", stelt Sobe. Dit jaar wordt er, met hulp van andere organisaties, een hoger bedrag verwacht tijdens de kerstpottenactie. Sobe gaat er vanuit dat de personen die zich registreren echt hulpbehoevend zijn. "Ik neem aan dat niemand zomaar uit huis gaat om in aanmerking te komen, om hierna zijn of haar pakket te verkopen".

"Ik vind dit een heel goed initiatief van de organisatie om ons zo op te vangen. Het is de vierde keer dat ik hier ben. Ik mag echt niet klagen", zegt de bejaarde Wilma Emanuel. Ze geeft aan dat haar pakket in zekere mate ondersteuning biedt. De bejaarde vertelt dat ze leeft van haar weduwepensioen en AOV.

Op vrijdag om 9.00u vindt de distributie van de kerstpakketten in Paramaribo plaats. De geregistreerden kunnen zich aanmelden in het Korps Centraal kerkgebouw van het Leger des Heils aan de Henck Arronstraat. Het Leger des Heils bestaat dit jaar 90 jaar en noemt deze editie de meest succesvolle tot nu toe.

Advertentie

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April