starnieuws

Regillio Dors: Ik kan weer met opgeheven hoofd rondlopen

06 Dec 2014, 15:00

Regillio Dors
Regillio Dors is na 21 dagen te zijn aangehouden, gisteravond weer op vrije voeten gesteld. "Ik ben zo blij dat ik heb kunnen aantonen dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd. Ik heb mijn onschuld kunnen bewijzen, want ik wist niet dat in de tas marihuana zat. Ondanks de harde dagen in het cellenhuis geloof ik in de rechtsstaat, want ik heb de werking ervan ervaren", zegt Dors aan Starnieuws.

Hij bedankt partijvoorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) en alle anderen die in zijn onschuld hebben geloofd. De partij heeft meteen advocaat Frank Truideman ingeschakeld om Dors, die niet zo lang geleden toegetreden is tot PL, bij te staan. "Voorzitter Somohardjo had een paraplu voor mij gehouden en gezegd dat hij mij zou beschermen. Dat heeft hij inderdaad gedaan. Hij heeft me die bescherming gegeven. Mijn familie en ik zijn hem en de partij heel dankbaar. Precies op de verjaardag van PL ben ik vrijgelaten. Ik ben nu onderweg naar Paramaribo om de feestvergadering mee te maken", deel Dors mee.

Dors werd op 14 november aangehouden nadat in een tas, die voor zijn broer moest worden bezorgd, drugs werden gevonden. Een militair moest de tas meenemen voor zijn broer. Dors werd in verzekering gesteld en de rechter-commissaris toetste de aanhouding rechtmatig. Zijn advocaat heeft hiertegen beroep aangetekend. De raadkamer, onder leiding van rechter Cynthia Valstein-Montnor, heeft het beroep behandeld. Dors werd voorgeleid en heeft zich kunnen uiten. "Duidelijk is gebleken dat er geen feiten en omstandigheden waren om mij langer vast te houden. 's Avonds kreeg ik van politie Waaldeck te horen dat ik naar huis mocht gaan. Ik ben zo blij dat ik met opgeheven hoofd weer mag rondlopen. Ik ben geen verdachte en heb geen veroordeling, anders had ik de eer aan mezelf gehouden. Ik ga door met mijn politieke carrière", deelt Dors mee. Zijn broer en de militaire vriend zijn nog niet vrijgelaten.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April