starnieuws

Nain: Nog een termijn voor deze regering met PDO erbij

30 Nov 2014, 11:00

Waldi Nain, voorzitter PDO, zaterdagavond. (Foto: René Gompers)
De Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO) heeft op zaterdag haar tweejarig bestaan gevierd. De politieke organisatie gaat voor regeermacht, een samenwerking met de NDP is niet uitgesloten, deelde Waldi Nain, voorzitter van PDO mee. “Wij staan achter het sociaal contract. Wij ondersteunen deze regering voor nog een termijn maar dan wel eentje met PDO erbij.”

Honderden waren getogen naar het partijcentrum op Maikoeproject. Opvallend op het feest was de aanwezigheid van een groep Javanisten in vol ornaat en prominenten van de NDP. De groep Javanisten was aanwezig om president Desi Bouterse persoonlijk te bedanken voor de erkenning, gaf Nain aan. Echter bleek de president de grote afwezige te zijn. Starnieuws verneemt dat hij buiten de stad is. Nain is een van de personen die gevochten heeft voor de erkenning van het Javanisme. Vandaar de aanwezigheid van de groepen op de verjaardag van de PDO, legde hij uit. “Maar met de NDP gaan wij zeker in de toekomst werken”, gaf Nain aan. “Het gaat niet om posities maar om daadwerkelijk ontwikkeling te brengen. Deze president heeft dat bewezen.”

Nain trekt zich niks van de kritiek op de partij aan, hij bijt wel van zich af. “We zijn pas twee jaar oud. We lijken wel een baby, maar deze baby heeft tanden. Wij zijn in, vergelijking met het begin¸en in tegenstelling tot andere partijen die beweren gegroeid te zijn, echt met 100 procent gegroeid. Op kanaal 28 schelden ze ons dagelijks uit en worden we beschuldigd. Ik vis niet in anderman's vijver, die vissen springen zelf naar hier. Mensen gaan vanzelf achter een goede leider staan.”

De PDO gaat de politiek niet in om te verdienen, hield Nain zijn gehoor voor. “Wij gaan om te dienen. Wij staan achter het ‘sociaal contract’ en wij willen verder ermee tot ver na 2015. Samen met de NDP gaan wij vol frisse moed naar 2015.” Topman van de NDP, Ramon Abrahams die ook aanwezig was, kreeg een boodschap mee voor de president. “Tyar’ a boskopu gi president, unu de aan kaba, let him give us the tools and we shall finish the job!”

René Gompers

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April