starnieuws

Spoedvergadering NPS Para over ‘gedrag’ Kensenhuis

21 Oct 2014, 16:00
Structuren van de Nationale Partij Suriname (NPS) in het district Para hebben vandaag hun bestuur gevraagd om een spoedvergadering. Deze bijeenkomst zal vanmiddag worden gehouden in het centrum van de partij in het district. Aanleiding is wat genoemd wordt de ‘handel en wandel’ van NPS-parlementariër Patrick Kensenhuis.

Partijvoorzitter Gregory Rusland bevestigt tegenover Starnieuws dat de kern van Para hem inderdaad hiervan op de hoogte heeft gesteld. “Ik heb aangegeven dat de NPS een democratische entiteit is en dat de kernen het recht hebben hierover te vergaderen in hun district”, zegt de NPS-voorzitter.

De NPS-structuren zeggen dat de gedragingen van Kensenhuis al geruime tijd in de gaten worden gehouden. Het assembleelid zou zogenaamd, ‘flirten’ met de Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse. Een foto verschenen in Dagblad Suriname, waarop Kensenhuis te zien is aan 'een paars aangeklede tafel' samen met NDP'ers, terwijl minister Steven Relyveld grondpapieren uitreikt, is teveel geworden. De vergadering van vanmiddag wordt volgens Rusland volledig ondersteund door het hoofdbestuur van de NPS. “We hebben afgesproken dat het verslag daarvan aan mij en aan het hoofdbestuur wordt gerapporteerd”, zegt Rusland.

Rusland zegt enkele dagen terug een gesprek te hebben gehad met Kensenhuis. “De inhoud is niet voor het publiek bestemd, maar ik heb toen niet de indruk gehad dat er zaken spelen zoals die naar buiten worden gebracht. Maar toch als verantwoordelijke parlementariërs in de partij in een belangrijke positie, zou je zeven maanden voor de verkiezingen wel alert moeten zijn en moeten letten op wat je doet”, vindt Rusland.

Wilfred Leeuwin

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April