starnieuws

Rijssel velt Transvaal voor IMT

20 Oct 2014, 01:00

Landskampioen Inter die Transvaal afmaakte bij de start van de de SVB hoofdklasse competitie.
Transvaal begon heel flitsend aan de strijd, echter kwam de club na 90 minuten spelen met 6-0 van het slagveld. Landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) pakte in de openingstreffer van het nieuwe seizoen de drie competitiepunten. Stefano 'Boroe' Rijssel had een dikke vinger in de pap bij deze monsterzege op Transvaal zondag in het André Kamperveen stadion.

Twee goede kansen in de eerste minuten van de wedstrijd werden niet in doelpunten omgezet door Transvaal, dat steeds beter kwam aanzetten, terwijl Inter steeds meer moeite had om tot goed spel te komen. Geheel tegen de verwachting in kreeg Emilio Limon op de linkerrand van de 16 meter zone de bal. Hij keerde om zijn as en schoot in één keer raak: 1-0. Toch had Transvaal hierna een licht overwicht voor bijkans 10 minuten. Hierna leek het even op een gelijkopgaande strijd; de ruststand bleef 1-0 voor de landskampioen.

Ook aan het begin van de tweede helft, bleef Inter verdedigen, terwijl Transvaal op volle toeren draaide. Een pass van Naldo Kwasie op Stefano Rijssel op rechts, zorgde voor een doorbraak. Na een goede schijnbeweging kogelde Rijssel de bal het doel in van Leon Kwasie van Transvaal:2-0. Na dit doelpunt speelde IMT wat vrijelijk. Transvaal kreeg toch een kans om de stand te reduceren.
Een verkeerde pass vanuit het middenveld van Inter, bracht Ricardo Feaber van Transvaal die de bal goed meenam, in een riante positie. Hij ging alleen met de bal op het doel af, maar zijn inzet verdween boven de lat. Rijssel bewees zijn kwaliteiten en liet zijn tweede doelpunt voor de avond optekenen. De bal werd onvoldoende uitverdedigd. Rijssel zag zijn kans schoon en schoot tussen de verdedigers raak in 3:0.

De wedstrijd was hiermee zo goed als gespeeld. Wederom was het Rijssel die in de creatie van het vierde doelpunt zat. Hij gaf de assist aan Claudio Pinas die 4-0 aantekende. Ook de assist van het vijfde doelpunt kwam van Rijssel die de bal terug speelde voor de ingevallen Saviero Gazon. Deze tikte de 5-0 in. Vitorino Pinas ramde nog de paal. Op slag van het laatste fluitsignaal gaf hij wel de assist aan Gazon die de eindstand op 6-0 bepaalde. De eerste monsterzege in deze competitie is hiermee een feit.