starnieuws

ABOP-structuren Nickerie zetten kracht bij

16 Aug 2014, 16:00

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tijdens de structurenvergadering vrijdagavond in Nickerie.
De structuren van de ABOP in Nickerie hebben aangegeven nog steeds op volle toeren te draaien. Ze hebben dat gedemonstreerd tijdens een structurenvergadering in hun partijcentrum te Nieuw-Nickerie.

Verschillende toppers van de partij, onder wie voorzitter Ronnie Brunswijk, hebben de 60 kernvoorzitters de nodige motivatie gegeven. De gelederen hebben duidelijk laten merken dat de aandacht van Brunswijk voor het district meer een noodzaak is dan een verzoek. Brunswijk probeerde zijn lange afwezigheid nog goed te praten wat ook is geaccepteerd. “Wij zijn de ambassadeurs en diplomaten van de ABOP in Nickerie,” zei zijn districtscoördinator Gangapersad Badal. “Wij dienen samen te werken voor de ontwikkeling van het district.”

Hoofdbestuurslid Alice Amafo heeft gemerkt dat het werk van de ABOP in Nickerie nu duidelijk is geconcentreerd. “Er is balans, de basis is sterk geworden en de uitbreiding is merkbaar.” Brunswijk: “Ik sta versteld, maar het is de waarheid. De partij is voor iedereen en Nickerie is een school voorbeeld hiervan. We groeien en we zijn nu een nationale partij.”

De ABOP-voorzitter heeft de Nickerianen een stukje 'hedendaagse realiteit' voorgehouden. Terwijl de boeren nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden en de subsidie moeizaam verloopt, worden anderen in Nickerie zitten rijk, beeldde hij uit. De ABOP wil ontwikkeling in Nickerie. Zij wil ook garanties inbouwen voor de bestaanszekerheid van de rijstsector. Niet de exporteur maar ook de boer van de polder moet profiteren van de winsten uit de rijstsector, klonk het pleidooi van Brunswijk. “De ABOP wil in de oneerlijke en onmenselijke situatie structuur brengen.”

Eén zetel
“Ook al is het één zetel. De minister zal uit Nickerie komen,” beloofde Brunswijk. Anderen hebben al geselecteerd voordat er gestemd is, maar de Nickeriaan is nooit geteld. Nickerie moet volgens ABOP-leider komen uit de malaise. Hij riep Nickerie op te kiezen voor iemand die het meent met het land en geen ander belang heeft dan het landsbelang.

De structuren zijn opgeroepen om de eenheid te behouden en verder hard te werken. “Want alleen bij zetelwinst met regeermacht kunnen jullie belangen worden gediend.” Bij de afsluiting van deze meeting is nog een jongeren afdeling Nieuw Nickerie geïnstalleerd. De leden van de partij zijn voor vandaag opgeroepen om een belangrijke solidariteitsmeeting bij te wonen in de hal van Hotel Ameerali.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April