starnieuws

Vader bekent seksueel misbruik dochter

08 Jul 2014, 15:00
Een vader die zijn vijftienjarige dochter seksueel misbruikte, bekende dit feit op de rechtszitting maandag. De verdachte ontkende dat zijn dochter twee keer van hem zwanger werd. Hij verklaarde dat hij enkele keren seks gehad heeft met zijn dochter. De seksuele handelingen zijn tussen 2011 en 2013 gepleegd. Inmiddels zou het meisje al twee kinderen van haar vader hebben. Het tweede kind is afgestaan aan een kindertehuis.

Een buurvrouw getuigde dat zij het slachtoffer kende toen het kind nog twaalf jaar oud was. Toen zij de eerste keer merkte dat het meisje zwanger was, wist zij nog niet dat de vader de verwekker van het kind zou zijn. Na een poosje verhuisde de buurvrouw, maar haar zusje merkte op dat het slachtoffer zwanger was. Dit, terwijl er geen jongens daar over de vloer kwamen. Nadat de vrouw verhuisd was, belde het slachtoffer haar op om te vertellen dat zij niet meer thuis wilde wonen. Zij trok bij de buurvrouw in. Toen bleek dat zij zwanger was. Het meisje vertelde dat haar vader haar seksueel misbruikte en dat zij zwanger van hem was. De vrouw schakelde toen de politie in.

Op een eerdere rechtszitting verklaarde het slachtoffer dat zij van Guyana naar Suriname kwam en bij haar vader inwoonde. Het huis had slechts één slaapkamer, dus sliep haar vader in een hangmat en zij in de kamer. Een keer kwam de vader dronken thuis en zou haar toen verkracht hebben. Hij bedreigde haar om niemand erover te vertellen, omdat ze vermoord zou worden. Na enkele maanden ontdekte ze dat ze zwanger was. Haar vader verhuisde, omdat hij bang was dat buren erachter zouden komen dat hij de verwekker van het kind was. Nadat het kindje geboren was, kwam de vader terug. Hij bedreigde het slachtoffer dat indien ze geen seks met hem zou hebben, er geen eten voor de baby gekocht zou worden. Ook werd zij mishandeld door haar vader.
Op 4 augustus zal deze zaak verder behandeld worden.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April