starnieuws

Dichte mist belemmert landen regionale vluchten

30 Jun 2014, 10:00
Twee toestellen, één van Inselair en één van Caribbean Airlines, zijn vannacht verhinderd te landen op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Door zware mist op Zanderij, hadden de piloten geen zicht op de lichten van de landingsbaan.

Het toestel van Inselair dat met vertraging kwam uit Curaçao, is toen uitgeweken naar buurland Guyana. Met vertraging moest deze kist vóór middernacht zijn geland. Passagiers op deze vlucht klagen over het ongerief dat ze hebben ondervonden. Ze moesten urenlang op de luchthaven in Georgetown wachten, zonder behoorlijk eten en drinken, zonder hotelaccommodatie, zonder geld. De reizigers hebben de hele nacht niet geslapen en zijn vreselijk ontstemd. Het toestel moest aanvankelijk om één uur in de nacht landen op Zanderij. Omstreeks twee uur in de nacht waren de passagiers op de luchthaven in Georgetown. Bij vertrek vanmorgen moest er ook nog worden bijgetankt. Het toestel is vanmorgen tegen tien uur geland. Al met al zijn de passagiers tien uren later dan gepland weer op Zanderij. Het is bijna regulier dat vluchten van Inselair vertragingen hebben, zegt een gedupeerde passagier.

Het toestel van Caribbean Airlines dat kwam vanuit Port of Spain, is door de zware mist op Zanderij teruggevlogen naar Trinidad. Dit toestel, dat omstreeks half twee in de nacht moest landen, is vanmorgen omstreeks half tien geland op Zanderij. De kist van Inselair is daarna geland.

De vertrekkende passagiers voor deze toestellen hebben dus ook te maken met urenlange vertragingen. Vanuit Suriname zouden de Inselair-passagiers om zeven uur in de ochtend moeten vertrekken.

Advertentie

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April