starnieuws

Colombia naast Brazilië in de top 8

28 Jun 2014, 20:00

Man of the match, James Rodríguez.
James Rodríguez heeft WK-geschiedenis geschreven. Met twee doelpunten heeft Colombia tegenstander Uruguay naar huis gestuurd. Colombia heeft zich naast Brazilië geplaatst in de kwart finale.

James Rodríguez zorgde reeds in de 28e minuut voor het eerste doelpunt. Hij nam een kopbal op zijn borst aan, draaide mooi weg en trapte een keiharde volley op keurige wijze achter doelman Fernando Muslera van Uruguay: 1-0. Uruguay kon in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk worden. De ploeg van bondscoach Oscar Tabárez moest het doen zonder de geschorste Luis Suárez. Diego Forlan die de plaats van Suárez innam, moest reeds in de 53e minuut vervangen worden door de trainer. Cristian Rodríguez van Uruguay, vond vlak voor rust nog de doelman van Colombia, David Ospina, op zijn weg, hij stompte zijn schot uit het doel. De ploegen gingen de rust in met 1-0 voor Colombia.

In de 50e minuut pakte Rodríguez zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zijn vijfde voor het toernooi. Rodríguez scoorde heel makkelijk na goed voorbereidend werk van Juan Guillermo Cuadrado en bracht de stand op 2-0. Uruguay probeerde terug te komen en schiep ook een paar kansen, maar telkens lag keeper David Ospina in de weg. Cristian Rodríguez probeerde het voor de tweede keer van grote afstand maar kon geen opening vinden.